(FOTO) TOP 6 orașe în care poți trăi cu 1.000 de dolari lunar sau chiar mai puțin

12 Aug. 2022, 04:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2022, 04:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pe măsură ce costul vieții crește, unii vor lua în considerarea mutarea în părți mai ieftine ale lumii. Business Insider a realizat o listă cu șase orașe în care poți locui confortabil pentru 1.000 de dolari pe lună. Pentru a realiza TOP-ul, Insider a folosit date de pe site-ul de comparație Numbeo, care oferă un rezumat al costului vieții în marile orașe din lume.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă mâncare incredibilă, viață de noapte activă și nenumărate delicii culturale. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă, cu un apartament în centrul orașului și cheltuielile de trai ajungând la aproximativ 730 de dolari pe lună.

Santiago, Chile

Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost de viață relativ ieftin, așa că nu este de mirare că aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală. De asemenea, este plin de muzee și are două dintre primele trei universități din America Latină.

În Santiago, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru a vă asigura un apartament lângă centru și pentru a vă acoperi costurile de trai.

Sofia, Bulgaria

Bulgaria este bine cunoscută ca destinație de petrecere, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase; împrejurimi dramatice, muntoase și o istorie bogată.

Numbeo a indicat că calitatea vieții în capitala Bulgariei este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin. În Sofia, 1.000 de dolari pe lună fiind suficienți pentru cazarea și cheltuielile de trai.

Bursa, Turcia

Bursa este al patrulea oraș ca mărime al Turciei și este adesea numit „Bursa verde”, având în vedere numeroasele sale parcuri și grădini. Numeroasele izvoare cu sulf care înconjoară orașul și faimoșii Munți Uludağ fac din oraș un loc minunat pentru iubitorii de natură. Un apartament în apropierea centrului orașului și cheltuielile de trai ar însemna aproximativ 650 de dolari pe lună.

Monterrey, Mexic

Acest oraș frumos cu puțin peste 1 milion de locuitori bate Paris și Milano în indicele de calitate a vieții al Numbeo. Și-a câștigat reputația de cel mai progresist oraș din nordul Mexicului și este, de asemenea, un important centru industrial.

Un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului și cheltuielile de trai v-ar costa aproximativ 900 USD pe lună. Dacă ți-ai dori un apartament în centru, te-ar costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, inclusiv cheltuielile de trai.

Cape Town, Africa de Sud

Cu apele albastre strălucitoare, vremea minunată și emblematicul Munte Table care se profilează peste oraș, Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos.

Aici, puteți obține un apartament cu un dormitor în afara centrului și puteți acoperi cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, scrie Numbeo. Pentru cei care doresc să fie în centrul orașului, veți avea nevoie de aproximativ 1.250 USD pe lună pentru chirie și costuri de trai.

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău