(FOTO) TOP 6 orașe în care poți trăi cu 1.000 de dolari lunar sau chiar mai puțin

12 Aug. 2022, 04:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2022, 04:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Pe măsură ce costul vieții crește, unii vor lua în considerarea mutarea în părți mai ieftine ale lumii. Business Insider a realizat o listă cu șase orașe în care poți locui confortabil pentru 1.000 de dolari pe lună. Pentru a realiza TOP-ul, Insider a folosit date de pe site-ul de comparație Numbeo, care oferă un rezumat al costului vieții în marile orașe din lume.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă mâncare incredibilă, viață de noapte activă și nenumărate delicii culturale. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă, cu un apartament în centrul orașului și cheltuielile de trai ajungând la aproximativ 730 de dolari pe lună.

Santiago, Chile

Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost de viață relativ ieftin, așa că nu este de mirare că aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală. De asemenea, este plin de muzee și are două dintre primele trei universități din America Latină.

În Santiago, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru a vă asigura un apartament lângă centru și pentru a vă acoperi costurile de trai.

Sofia, Bulgaria

Bulgaria este bine cunoscută ca destinație de petrecere, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase; împrejurimi dramatice, muntoase și o istorie bogată.

Numbeo a indicat că calitatea vieții în capitala Bulgariei este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin. În Sofia, 1.000 de dolari pe lună fiind suficienți pentru cazarea și cheltuielile de trai.

Bursa, Turcia

Bursa este al patrulea oraș ca mărime al Turciei și este adesea numit „Bursa verde”, având în vedere numeroasele sale parcuri și grădini. Numeroasele izvoare cu sulf care înconjoară orașul și faimoșii Munți Uludağ fac din oraș un loc minunat pentru iubitorii de natură. Un apartament în apropierea centrului orașului și cheltuielile de trai ar însemna aproximativ 650 de dolari pe lună.

Monterrey, Mexic

Acest oraș frumos cu puțin peste 1 milion de locuitori bate Paris și Milano în indicele de calitate a vieții al Numbeo. Și-a câștigat reputația de cel mai progresist oraș din nordul Mexicului și este, de asemenea, un important centru industrial.

Un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului și cheltuielile de trai v-ar costa aproximativ 900 USD pe lună. Dacă ți-ai dori un apartament în centru, te-ar costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, inclusiv cheltuielile de trai.

Cape Town, Africa de Sud

Cu apele albastre strălucitoare, vremea minunată și emblematicul Munte Table care se profilează peste oraș, Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos.

Aici, puteți obține un apartament cu un dormitor în afara centrului și puteți acoperi cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, scrie Numbeo. Pentru cei care doresc să fie în centrul orașului, veți avea nevoie de aproximativ 1.250 USD pe lună pentru chirie și costuri de trai.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău