Top 7 inovații în agricultură lansate în 2021

20 Sept. 2021, 18:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 18:01 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele inovații agricole sunt îndreptate spre sectorul de Robotică și IoT (aplicații de control in-situ), soluții noi cu drone, senzori și mașini agricole inteligente.

Digitalizarea activității fermierilor, prin furnizarea platformelor de management și sistemelor de monitorizare în câmp, a devenit o prioritate tot mai mare.

Sustenabilitatea este un principiu de bază pentru companiile tinere și se observă evoluții inovatoare în special în sistemele de irigare, de tratament pentru boli și dăunători, dar și în sistemele agromecanice.

Iată un top al inovațiilor în agricultură lansate în 2021, potrivit Agrobiznes.md:

Smart Agrometer

O soluție de diagnosticare a nutrienților, bazată pe stabilirea automată și măsurarea reflecției luminii.

Soluția analizează lumina reflectată din frunzele plantei pentru a determina nutrientul carență dintr-o plantă în creștere.

Astfel s-a construit un instrument care va fi utilizat direct pe plantă pentru a afla valoarea sa nutrițională și respectiv va oferi recomandări practice fermierilor.

Efectele fertilizării ineficiente și poluarea mediului sunt legate de costuri.

Dacă aplicarea îngrășămintelor este ineficientă, rentabilitatea investiției pentru cheltuieli este scăzută.

Adăugarea mai multor îngrășăminte fără cunoștințe reale despre necesarul plantelor nu oferă randament. Costul total al daunelor ecologice cauzate numai de excesele de azot din mediul înconjurător este evaluat la miliarde de euro.

Soluția găsită de lituanieni este Smart Agrometer, un mod inteligent de a detecta și controla cantitatea fiecărui nutrient, astfel s-a creat un dispozitiv inovator de diagnosticare a culturilor cu software analitic integrat în cloud care oferă o perspectivă instantă fermierului asupra sănătății nutriționale a unei plante de cultură.

Creșterea accesibilității soluțiilor de agricultură digitală pe piețele emergente va permite producția alimentară durabilă și eficientă la nivel local.

Intelligent Fruit Vision

Monitorizarea și estimarea randamentului a fost o problemă care consuma mult timp pentru cultivatori, care au colectat manual date privind dimensiunea fructelor și au numărat sute de fructe pe pomi.

Revoluția digitală face viața fermierilor mai ușoară și schimbă această abordare, introducând tehnologii pentru automatizarea procesului.

Un prim exemplu în acest sens este Pixofarm, care este capabil să furnizeze dimensiunea medie actuală și prognozată a merelor, rata de creștere, numărul de fructe, producția prognozată și distribuția clasei de mărime la momentul recoltării, prin fotografierea fructelor cu un smartphone.

Puterea imaginarului capătă importanță în agricultura de precizie, după cum a dovedit Intelligent Fruit Vision, start-up-ul care folosește o cameră pe tractoare, pentru a număra fructele pe pomi.

O abordare similară este cea a GreenAtlas, capabilă să numere fructele și florile din toată livada.

Mașini agricole cu sistem autonom

Dacă conducerea autonomă este încă în curs de dezvoltare în ceea ce privește mașinile, aceasta este deja o necesitate pentru mașinile agricole.

Datorită senzorilor și telecomenzii, fermierii pot „conduce” și verifica propriile tractoare și mașini, aproape fără a părăsi casa.

Agerris a dezvoltat roboți de câmp, care sunt capabili să se deplaseze în jurul livezii și să ofere informații specifice despre zonele lor operaționale, devenind consilieri, pulverizatori, cartografi și estimatori de randament pentru cultivator.

Tracdrone poate înlocui forța de muncă în toate acele activități zilnice consumatoare de timp cu un tractor fără pilot controlat de la distanță.

În direcția oferirii de sprijin pentru recoltare și polenizare, Roboticsplus a dezvoltat un vehicul terestru fără pilot care poate ajuta cultivatorii în etapele principale de coacere a fructelor.

Smart Watering

Apa este una dintre cele mai importante resurse pentru agricultură, iar deciziile privind irigarea sunt cruciale pentru cultivatori.

Prin urmare, obținerea mai multor informații și controlul consumului de apă pe teren pot fi elemente strategice pentru un proces bun de creștere.

SmartWatering folosește senzorul pentru a automatiza procesul de irigare, pe baza condițiilor climatice și tipului de sol.

Imaginați-vă acest sentiment când începe sezonul și trebuie să faceți atât de multe, să nu uităm banii și timpul pe care îi puteți economisi pe benzină și lucrări suplimentare, odată cu implementarea sistemului SmartWatering, ai acces la aplicație direct de pe telefon și poți controla procesul de irigație digital fără deplasări pe teren.

HydroPoint oferă, de asemenea, un sistem, capabil să ofere informații despre fluxurile și scurgerile de apă.

Toopi-organics

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai interesante tendințe pe care o putem observa în sectorul agricol în ceea ce privește sustenabilitatea este reducerea substanțelor chimice pentru activitățile de creștere sau cercetarea pentru a găsi alternative la cele mai des utilizate produse chimice.

De exemplu, Nitroterra este capabil să ofere clienților biofertilizatori personalizați, creați pe baza datelor de analiză a solului.

Soluțiile inovatoare sunt și cele de la Toopi, care a dezvoltat îngrășăminte pe bază de urină și de la Ficosterra, care folosește alge și microorganisme pentru a favoriza dezvoltarea culturilor și plantelor.

Biotalis

AGROBODY Foundry de la Biotalys vine pe piață cu o nouă soluție de biocontrol pentru a aborda o gamă largă de dăunători și boli ale culturilor.

Biopesticidele sunt fabricate printr-un bioproces industrial la scară industrială și formulate pentru a satisface practica fermierilor, oferind performanțe consistente și moduri de acțiune noi.

Biotalis este o firmă belgiană producătoare de alternative biologice de combatere a bolilor fungice (biofungicide) și dăunătorilor (bioinsecticide) în culturile agricole, cele mai inovatoare produse cu impact minim asupra mediului înconjurător ajung să concureze cu produsele clasice și devin un trend tot mai mare în materie de produse de protecție a plantelor.

Sisteme de pulverizare IK4-TEKNIKER

IK4-TEKNIKER colaborează cu Goizper S. Coop. într-un proiect care vizează dezvoltarea unui senzor pentru monitorizarea individuală a duzelor de pulverizare utilizate pentru aplicarea pesticidelor sau a produselor de protecție a plantelor pe culturi.

În plus, față de digitalizarea echipamentelor manuale, va permite, de asemenea, colectarea de informații cu privire la o serie de parametri pentru a implementa strategii mai bune de aplicare a produselor de protecție a plantelor.

Deoarece tehnicile agricole și de protecție aplicate culturilor se schimbă într-un ritm rapid, trebuie selectate doar cele mai bune metode și echipamente pentru a optimiza randamentul solului.

Pesticidele sau produsele de protecție a plantelor trebuie utilizate în agricultură pentru a maximiza producția agricolă și pentru a garanta pe deplin calitatea, în conformitate cu cerințele alimentare actuale.

Acest sector necesită, totuși, ca dozele specifice de pesticide sau produse de protecție a plantelor să fie aplicate în plantații pentru a preveni pulverizarea necontrolată precum și potențiale expuneri ale lucrătorilor la substanțe chimice.

 

 

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău