Topul celor mai mari dezavantaje ale muncii de acasă! Care l-ați resimțit cel mai mult?

24 Iun. 2021, 12:48
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 12:48 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Chiar dacă munca de acasă are o mulțime de avantaje, cum ar fi productivitate mai înaltă, timp cu familia, somn mai profund, există totuși și numeroase dezavantaje. Iată topul celor mai mari dezavantaje ale muncii de la distanță.

Izolarea

Oamenii care lucrează remote tind să se izoleze din punct de vedere social. Muncind acasă, ei sunt privați de contactul direct cu alți colegi și chiar de rutina zilnică ce presupune un oarecare contact și un oarecare nivel de socializare. De exemplu, simpla cumpărare a unei cafele sau a unui ziar de la magazinul din colț, în drum spre birou, te scotea din rutină și te forța, în sensul bun al cuvântului, să schimbi câteva vorbe cu alți oameni.

Sedentarismul

Lucrând de acasă te miști mai puțin, iar lipsa de mișcare poate cauza probleme de sănătate precum afecțiunile cardiovasculare, cât și cele de natură estetică, precum acumularea kilogramelor în plus.

Oamenii care petrec multe ore în casă, muncind, tind să se relaxeze tot în casă, după program, prin urmare, fac foarte puțină (sau chiar deloc) mișcare, iar organismul lor poate avea de suferit.

Lipsa brainstorming-ului

Atunci când erai la birou, se nășteau discuții interesante, idei, proiecte, din simple conversații aparent neimportante și neinteresante. Acest brainstorming a dispărut în munca de acasă. Deși comunicăm prin intermediul tehnologiei, aceasta nu ne poate oferi, cel puțin până în acest moment, aceeași calitate a interacțiunii umane.

Prin urmare, discuțiile nu decurg la fel de natural ca în realitate, iar calitatea lor riscă să aibă de pierdut.

Lipsa spațiului personal

Pentru angajații care sunt părinți, sau care au familie numeroasă, munca de acasă e o adevărată corvoadă. E o misiune imposibilă să îi convingi pe cei mici să îți aloce spațiu și timp pentru a-ți face treaba. De asemenea, aici apare și problema lipsei de spațiu.

Oricât de frumos ar fi să petreci timp cu familia și cei dragi, atunci când trebuie să îți îndeplinești atribuțiile de serviciu, ai nevoie de liniște, de spațiul tău intim și, mai ales, de capacitatea de a-ți concentra toată atenția în acea direcție. Odată ce ești distras frecvent, sau nu ai un spațiu al tău, productivitatea va scădea.

Poate că nu vei observa imediat acest lucru, dar în timp nu vei putea oferi o muncă de calitate, dacă nu lucrezi într-un mediu de calitate și optim.

Lipsa de inpirație

Această situație are o explicație simplă. Oamenii care lucrează de acasă, activează în special în domenii creative, unde trebuie să vină cu o viziune proprie, trebuie să creeze.

Ei bine, stând atât de mult timp în casă, imaginația are de suferit, pentru că e privată de diversitate. Creierul nostru captează această notă de diversitate din orice activitate, iar pe parcursul zilei o fructifică sub o formă sau alta.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 11:43 // Actual //  Ursu Victor

Începând din martie 2024, Rusia a livrat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol, conform unei analize realizate de Open Source Centre pe baza imaginilor satelitare, relatează BBC.

Potrivit datelor publicate, în ultimele opt luni, mai mult de o duzină de tancuri petroliere nord-coreene au efectuat 43 de călătorii între un terminal petrolier rus din Orientul Îndepărtat și porturile Coreei de Nord. Imaginile satelitare arată că tancurile au plecat goale spre Rusia, revenind încărcate.

Primul transport documentat de Open Source Centre a avut loc pe 7 martie 2024, la șapte luni după primele rapoarte privind livrările de muniții nord-coreene către Rusia. Ultima călătorie a fost înregistrată pe 5 noiembrie, când deja erau cunoscute informații despre trimiterea trupelor nord-coreene în regiunea Kursk.

„Acest flux constant de petrol oferă Coreei de Nord un nivel de stabilitate pe care nu l-a mai avut de la impunerea sancțiunilor,” a declarat Joe Byrne, analist senior la Open Source Centre.

Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de armament nuclear. Țării îi este interzis să achiziționeze mai mult de 500.000 de barili de petrol anual. Totuși, volumul de un milion de barili, echivalent cu 56.000 de tone, reprezintă o cantitate nesemnificativă pentru Rusia, care, conform datelor oficiale, produce aproape de zece ori mai mult într-o singură zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău