Topul celor mai mici dobânzi la credite de nevoi personale. De unde te poți împrumuta cel mai ieftin

16 Sept. 2021, 10:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Sept. 2021, 10:43 // Actual //  Lupu Eduard

După criza bancară din anul 2014 când majoritatea împrumuturilor erau acordate de companiile de microfinanțare la dobânzi anuale care ajungeau și la 50%. Însă în prezent băncile se luptă pentru recâștiga terenul. În acest context am făcut un clasament a celor mai ieftine împrumuturi de consum ale celor 11 bănci din Republica Moldova.

Astfel, Energbank oferă împrumutul de consum în sumă de până la 100 mii de lei la o rată care variază de la 1% la 10,55% anual. Condiția este ca solicitantul trebuie să dispună de un stagiu de 12 luni la acelaşi loc de muncă sau în caz dacă nu dispune de un loc şi un stagiu de muncă necesar, clientul poate să prezinte băncii alte venituri legale.

Împrumutul de consum de la Mobiasbancă are o rată cuprinsă între 2% și 8,50%, care este fixă, iar suma ajunge până la 200 mii de lei. Condițiile sunt ca solicitantul să  fie cetăţean al RM, să ai viză de reședință în RM, să aibă un loc de muncă stabil (minimum 4 luni).

În clasament urmează Agroindbank cu o rată a împrumutului de la 2% la 4%. Împrumutul poate ajunge până la 350 mii de lei. Condițiile sunt vârsta cuprinsă între 21 şi 66 de ani, loc de muncă stabil sau dispun de pensie pentru limita de vârstă, vechimea în muncă este de minimum 4 luni la serviciul actual (cu excepţia pensionarilor), salariul lunar net/ pensia pentru limita de vârstă/ venitul net – minim 1900 lei lunar (pot fi luate în calcul veniturile membrilor familiei).

Clasamentul celor mai ieftine credite consum este urmat de Moldindconbank – 5,7% – 6,5%, Finconbank cu o rată de 6,99% și MObiasbancă și Agroindbank cu alte tipuri de credite a căror dobândă depășește 7%.

La polul opus, cele mai scumpe credite de consum sunt la BCR, Victoriabank și Comerțbank cu rate de 11%, 12% și respectiv 14,5%.

Un detaliu important de care trebuie să se ghideze cei care vor să ia un credit este să ia în calcul dobânda anuală efectivă (DAE), care include costul total al împrumutului. Or dobânda mică declarată de unele bănci poate fi mai mare decât băncile care fac publică DAE.

Potrivit datelor statistice, în șapte luni ale anului împrumuturile persoanele fizice față de instituțiile financiare s-au majorat cu 4,1 miliarde lei, sau 1,6 ori mai mult decât pe parcursul anului 2020. Astfel, Datoria persoanelor fizice din 2020 până în prezent a crescut cu 6,6 miliarde lei, dintre care 5,9 miliarde lei din contul creditelor bancare și 0,7 miliarde lei din contul creditelor ne-bancare.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 12:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 12:55 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Fostul președinte american, Donald Trump, a emis un avertisment ferm către potențialii săi donatori, rugându-i să „țină mâinile departe de Trump Tower”. Declarația lui Trump vine în contextul în care acesta se confruntă cu presiuni financiare semnificative, iar una dintre cele mai prețioase proprietăți imobiliare ale sale riscă să fie confiscată.

Într-un mesaj adresat susținătorilor săi, Trump a solicitat sprijin pentru plata unei cauțiuni uriașe de 175 de milioane de dolari, impusă în procesul de fraudă inițiat de procurorul general al New York-ului, Letitia James. Fostul președinte american s-a mobilizat pentru a strânge fondurile necesare și a cerut ajutorul susținătorilor săi pentru a face față acestui nou obstacol financiar.

În ciuda problemelor juridice, Trump a avut parte și de vești bune recent. O curte de apel a redus drastic suma cauțiunii sale, de la 454 de milioane de dolari la 175 de milioane. În plus, compania sa de social media a avut o debut impresionant pe bursă, iar acțiunile au crescut cu 16%, contribuind la creșterea spectaculoasă a averii sale.

Cu toate acestea, situația financiară a lui Trump rămâne sub semnul întrebării. Chiar dacă pare să se bucure de o creștere a averii sale pe hârtie, dificultățile financiare sunt departe de a fi depășite. Problemele juridice, cum ar fi procesul de fraudă din New York, reprezintă doar o parte din provocările cu care se confruntă fostul președinte american.

În ciuda acestor dificultăți, Trump își păstrează speranța și caută soluții pentru a face față situației financiare delicate. Prin intermediul investițiilor în companii și susținerea din partea susținătorilor săi, el încearcă să găsească modalități de a depăși aceste obstacole și de a-și menține influența în sfera politică și economică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău