Topul miliardarilor născuți din urma succesului vaccinurilor anti-COVID. Ce avere au acumulat

22 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mai 2021, 05:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cel puțin nouă persoane s-au adăugat pe lista miliardarilor lumii datorită producerii de vaccinuri anti-COVID- 19. Averea combinată a acestora este de circa 19,3 miliarde de dolari, o sumă care ar permite ca populaţia tuturor ţărilor cu venituri mici să fie vaccinată.

Topul celor care s-au îmbogățit datorită producerii de vaccinuri:

1. Stéphane Bancel, CEO Moderna (avere 4,3 miliarde de dolari);
2. Ugur Sahin, CEO și fondator BioNTech (avere 4 miliarde de dolari);
3. Timothy Springer, imunolog și investitor fondator la Moderna (avere 2,2 mld. dolari);
4. Noubar Afeyan, Președintele Moderna (avere 1,9 miliarde de dolari);
5. Juan Lopez-Belmonte, președintele ROVI, companie care a colaborat cu Moderna la producția vaccinului său. (avere 1,8 miliarde de dolari);
6. Robert Langer, cercetător și investitor fondator la Moderna (avere 1,6 miliarde de dolari);
7. Zhu Tao, co-fondator și CSO al CanSino Biologics (avere 1,3 miliarde de dolari);
8. Qiu Dongxu, co-fondator și vicepreședinte al CanSino Biologics (avere 1,2 miliarde de dolari);
9. Mao Huihua, de asemenea, co-fondator și vicepreședinte al CanSino Biologics (avere 1 miliard de dolari).

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.