Regulile de viață ale miliardarului Elon Musk: Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță

21 Mai 2021, 16:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 16:51 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare dintre noi își trăiește viața după propriile reguli, așa face și miliardarul Elon Musk, cofondatorul SpaceX și Tesla.

Vreau să fac parte din ceea ce schimbă lumea.

În copilărie, am fost uimit de câte lucruri diferite sunt capabile să explodeze după bunul plac. Este uimitor că încă mai am toate cele zece degete.

Ghidul autostopistului pentru galaxie m-a învățat că cel mai greu lucru de pe pământ este să aleg ce întrebare să pun. Dar dacă l-ai ales, atunci orice altceva va merge cu ușurință.

Am propriul meu cimitir al încercărilor eșuate. Există multe pietre funerare și undeva în adâncuri sunt pline de morminte proaspăt săpate care așteaptă să fie ceva în ele. Dar fac tot posibilul să le țin goale.

Nu este înfricoșător să greșești. Principalul lucru este să greșești cu privire la ceva nou de fiecare dată.

Când vei avea primul milion de dolari, viața ta se va schimba. Oricine pretinde că nu este cazul vorbește prostii.

A construi o companie bună este ca și cum ați coace o plăcintă bună: trebuie doar să luați ingredientele potrivite în proporțiile potrivite.

La SpaceX (o corporație de rachete fondată de Musk în 2002 – Esquire) ne străduim să atingem un mare obiectiv filosofic, chiar dacă suntem în afaceri. Dacă putem construi o companie care îi ajută pe oameni să devină o specie interplanetară, aceasta va fi descoperirea Sfântului Graal. Dar dacă vom crea ceva care poate livra oameni și tehnologie pe Marte, voi considera sarcina SpaceX finalizată. Cel puțin în etapa actuală.

Da, oamenii au ajuns pe Lună, dar nu au făcut nimic comparabil de atunci. Nici nu aud de vreo intenție cu adevărat serioasă de a face următorul pas.

Nu este nimic cu adevărat scump în rachetă. Singura problemă este că cei care se ocupau cu rachete în vremurile de demult au făcut-o cu o eficiență monstruos scăzută.

Nu trebuie să angajezi mulți oameni pentru a face o treabă complexă. Cantitatea nu compensează niciodată talentul.

Poate că cea mai mare greșeală a mea este să vreau să mă bazez pe talentul altcuiva, mai degrabă decât pe personalitatea altcuiva. Dar acest lucru este foarte important – atunci când o persoană are o inimă bună.

Eroii cărților mele preferate – „Stăpânul inelelor” și „Fundațiile” (un ciclu de romane fantastice ale lui Isaac Asimov – Esquire) – au simțit întotdeauna nevoia de a salva lumea.

În prezent, întreaga omenire – de la prima până la ultima persoană – participă la cel mai periculos experiment din istorie: cât de mult dioxid de carbon trebuie să eliberăm în atmosferă înainte să ne dăm seama că ne confruntăm cu moartea.

Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță. Nu întotdeauna în termen, dar se întâmplă.

Recent am spus că în următorii 30 de ani, majoritatea mașinilor noi din SUA vor fi electrice. Și nu mă refer la hibrizi. Vorbesc despre mașini electrice.

Nu am plătit niciodată oameni să se prefacă că le plac produsele.

A fost odată, la sediul nostru din Palo Alto, un întreg perete a fost atârnat cu brevete Tesla. Și apoi am filmat totul. Am filmat toate acestea pentru că am decis să ne deschidem evoluțiile în numele dezvoltării vehiculelor electrice.

În patru miliarde de ani de istorie pământească, nu s-au produs mai mult de o jumătate de duzină de evenimente cu adevărat importante: apariția organismelor unicelulare, apariția organismelor pluricelulare, împărțirea în regnul animal și regnul plantelor, apariția animalelor din apă în teren, dezvoltarea mamiferelor și dezvoltarea conștiinței. Următorul mare pas trebuie să fie ideea vieții interplanetare – o călătorie fără precedent care ne va schimba dramatic și ne va îmbogăți.

Multor oameni nu le place schimbarea, dar trebuie să învățăm să o acceptăm. Mai ales dacă alternativa la schimbare este un dezastru.

Primii ani oamenii vor trăi pe Marte sub o cupolă, dar în timp vom putea transforma Marte în aparența Pământului și vom merge la suprafață fără nicio protecție. Va fi o reglare ușoară a planetei.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.