Cofondatorul Etherum, Vitalik Buterin, a încetat să mai fie miliardar. Averea lui a scăzut cu aproximativ 40%

21 Mai 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Averea cofondatorului Ethereum, în vârstă de 27 de ani, a scăzut cu aproape 40% și acum se ridică la 850 de milioane de dolari. Averea lui Vitalik Buterin a scăzut după prăbușirea Bitcoin și a altor criptomonede.

Pe 19 mai, criptomonedele au scăzut cu aproape 30% după ce instituțiilor financiare din China li s-a interzis furnizarea de servicii legate de criptomonede. Din această cauză, averea agregată a celor mai mari proprietari de criptomonede a scăzut cu 15,5 miliarde USD – de la 62,3 miliarde USD la 46,8 miliarde USD.

Pe 12 mai, când valoarea unei unități a criptomonedei Ethereum a ajuns la 4,3 mii de dolari, Forbes a estimat averea lui Buterin la 1,4 miliarde de dolari, iar acum a scăzut la 850 de milioane de dolari.

Pe data de 3 mai, Forbes a raportat că cofondatorul criptomonedei Etherum, în vârstă de 27 de ani, Vitalik Buterin, a devenit cel mai tânăr miliardar al criptomonedelor din lume.

Apoi, averea lui Buterin s-a ridicat la 1,09 miliarde de dolari, după ce prețul unei unități Ethereum a depășit pentru prima dată 3 mii de dolari. De la începutul anului 2020, averea lui Buterin a crescut de aproape 25 de ori.

Astăzi, însă, cofondatorul Etherum nu mai este miliardar, aceste este doar milionar, cu o avere de 850 milioane de dolari.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.