Cofondatorul Etherum, Vitalik Buterin, a încetat să mai fie miliardar. Averea lui a scăzut cu aproximativ 40%

21 Mai 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Averea cofondatorului Ethereum, în vârstă de 27 de ani, a scăzut cu aproape 40% și acum se ridică la 850 de milioane de dolari. Averea lui Vitalik Buterin a scăzut după prăbușirea Bitcoin și a altor criptomonede.

Pe 19 mai, criptomonedele au scăzut cu aproape 30% după ce instituțiilor financiare din China li s-a interzis furnizarea de servicii legate de criptomonede. Din această cauză, averea agregată a celor mai mari proprietari de criptomonede a scăzut cu 15,5 miliarde USD – de la 62,3 miliarde USD la 46,8 miliarde USD.

Pe 12 mai, când valoarea unei unități a criptomonedei Ethereum a ajuns la 4,3 mii de dolari, Forbes a estimat averea lui Buterin la 1,4 miliarde de dolari, iar acum a scăzut la 850 de milioane de dolari.

Pe data de 3 mai, Forbes a raportat că cofondatorul criptomonedei Etherum, în vârstă de 27 de ani, Vitalik Buterin, a devenit cel mai tânăr miliardar al criptomonedelor din lume.

Apoi, averea lui Buterin s-a ridicat la 1,09 miliarde de dolari, după ce prețul unei unități Ethereum a depășit pentru prima dată 3 mii de dolari. De la începutul anului 2020, averea lui Buterin a crescut de aproape 25 de ori.

Astăzi, însă, cofondatorul Etherum nu mai este miliardar, aceste este doar milionar, cu o avere de 850 milioane de dolari.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP către reprezentanții Primăriei și MAI pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din Capitală, scrie Realitatea.md.

De asemenea, INSP mai propune Primăriei Chișinău efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, dar și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

Despre aceste propuneri s-a discutat astăzi în cadrul primei ședințe de la MAI a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

„În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile Capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni. Reprezentanții INSP au prezentat misiunile de care sunt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cât mai urgentă a tuturor problemelor existente”, anunță MAI.

De asemenea conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

„Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați. La finalul ședinței a fost întocmit un plan concret de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă în teren, la fața locului, a grupului comun de lucru”, mai precizează MAI.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală