Trei locuri romantice din România pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților

27 Ian. 2022, 11:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Ian. 2022, 11:16 // Au Bani //  MD Bani

14 februarie este Ziua Internațională a tuturor îndrăgostiților, prilej cu care multe cupluri sărbătoresc. Dacă nu te-ai gândit ce vei face în acea zi specială pentru voi doi, noi avem o idee genială: o escapadă în doi, departe de zgomotul orașului. Nu este neapărat să mergeți pentru  săptămână, un weekend este suficient, pentru că destinațiile propuse se află chiar în România.

Wallstreet.ro îți recomandă TOP locuri de vis din România unde să fugiți împreună câteva zile pentru odihnă, iubire și fericire în doi.

1. Comuna Mărgău, județul Cluj – Transilvania

Un loc ca o poveste unde natura a rămas încremenită, iar oamenii sunt buni și blânzi. Mărgău este printre cele mai frumoase comune din Apuseni, o adevărată delectare pentru suflet. Zona a devenit din ce în ce mai cunoscută, așadar, vei găsi multe cabane și pensiuni din care poți alege. De recomandat este să cauți o pensiune cu ciubăr sau piscină interioară. Dacă v-ați dorit să vizitați de mult timp zona, atunci aceasta este ocazia perfectă. Poți să-i faci surpriză partenerului și, pe lângă un cadou sugestiv precum un ceas sau un pulover, oferă-i câteva zile departe de stres. Mărgău se află într-o zonă montană, în apropierea Munților Vlădeasa, la doar 49 de kilometri de Zalău și 20 de kilometri de Valea Drăganului.

2. Satul Pojorâta, județul Suceava – Bucovina

Bucovina plai cu flori, un tărâm românesc apreciat nu doar de ai noștri, dar și de străini. Frumusețea Bucovinei și tradițiile ancestrale captează mereu atenția omului modern care a uitat să se bucure de lucrurile simple. De aceea, te invităm să intri într-un univers unde totul pare că a încremenit. Dacă vă doriți relaxare 100%, zona Bucovinei este alegerea ideală. În zonă, sunt din ce în ce mai puțini locuitori, iar satul nu are mai mult de 2000 de suflete. În schimb, este un reper turistic în Bucovina, așa că o simplă căutare pe Booking va fi îndeajuns pentru a decide unde anume să vă cazați. Dacă totuși sunteți atrași de schi, atunci trebuie să știți că Gura Humorului se află la 40 de kilometri de sat, iar dacă vreți doar să respirați aer curat și să vă bucurați, atunci nu trebuie să ratați mănăstirile din zonă.

3. Satul Sfânta Elena, județul Caraș-Severin – Banatul Montan

Singura minoritate de cehi din România se găsește în Caraș-Severin. Satul Sfânta Elena este cel mai vechi sat de cehi din România și unul dintre cele mai frumoase locuri din Banatul Montan. Vraja locului este stârnită și de Dunărea misterioasă, localitatea fiind situată la o altitudine de 400 metri deasupra nivelului mării. Frumusețea acestor locuri este indiscutabilă, iar dacă vreți să petreceți Ziua Îndrăgostiților într-un mod romantic, Cazanele Dunării nu o să vă dezamăgească. Nu trebuie să ratați bucătăria specific pescărească, iar o plimbare până la Ciucărul Mare, de unde se poate admira spectacolul Dunării furioase, trebuie bifată.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ