Turnură la Moldovagaz. Un consilier al Maiei Sandu înaintat în Consiliul de Administrare al companiei

19 Nov. 2021, 11:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Nov. 2021, 11:50 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul l-a propus pe consilierul Maiei Sandu în domeniul economic, Veaceslav Negruța în Consiliul de Administrare al Moldovagaz, dar ”deocamdată nu avem acceptul”, a declarat, într-o conferință de presă, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cred că este o decizie bună, pentru că în această situație dificilă avem nevoie în CA din partea APP a unui om care este bine intenționat și care înțelege ce se întâmplă acolo. Și anume că să avem suficientă informație despre ce se întâmplă în această instituție. De-a lungul anilor statul a pus oameni care au fost parte la toate mișmașurile care s-au întâmplat la Moldovagaz”, a punctat președinta.

Maia Sandu a spus că vor fi organizate cu regularitate ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate unde va fi discutată securitatea energetică a Republicii Moldova.

”Vom avea curând o ședință a Consiliului Suprem de Securitate pe problema gazelor, dar și ședințe regulate pe domeniul energetic. La aceste ședințe vom discuta situația de la Moldovagaz, dar o vom putea discuta mult  mai serios când vom avea rezultatele uni control și a unui audit. Or, în câteva luni vom avea această discuție”, a mai spus Sandu.

Președinta Maia Sandu s-a referit și la problema datoriile pe care le invocă Gazprom. „Problema e că la Moldovagaz s-a furat foarte mulți ani și o parte din aceste datorii pe care le prizintă Gazprom vin de pe urma managementului defectuos și a corupției. Va fi mai greu acum să se descopere aceste scheme pentru că au trecut mulți ani, dar oricum merită să fie făcute verificări”.

Veaceslav Negruța, care a fost înaintat în CA-ul Moldovagaz a fost numit, în noiembrie 2020, consilierul Maiei Sandu în domeniul economic. Negruța a deținut și funcția de ministru al Finanțelor în guvernul Filat în perioada 2009 – 2013.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei