Ucenicii la Amazon. Câte locuri vor fi disponibile în 2022

02 Feb. 2022, 10:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Feb. 2022, 10:28 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul tehnologic Amazon a anunțat 1.500 de noi ucenicii în Marea Britanie. Gigantul dispune o gamă largă de domenii, inclusiv publicitate, vânzarea cu amănuntul, marketingul și un program axat pe guvernanța de mediu, socială și corporativă.

Amazon are peste 70.000 de angajați în Marea Britanie și a spus că schema va ajuta mai mulți oameni să obțină competențele solicitate pe piața muncii.

BT Group a anunțat recent planuri de a recruta peste 600 de ucenici și absolvenți pentru septembrie 2022. Cele 40 de scheme variază de la inginerie la sănătate și siguranță, și includ peste 200 de ucenicii la nivel de diplomă.

Cea mai recentă activitate de recrutare, pentru ambele companii, vine în momentul în care firmele din Marea Britanie și SUA raportează probleme tot mai mari în ocuparea unor roluri calificate.

De asemenea, Amazon a oferit anterior un bonus de conectare de 1.000 GBP (lire sterline)  pentru a ocupa unele roluri.

Programul de ucenicie al Amazon acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv publicarea, vânzarea cu amănuntul, marketingul și un program axat pe guvernanța de mediu, socială și corporativă.

Directorul de țară al companiei din Marea Britanie, John Boumphrey, a declarat că Amazon este „mândru” că a creat cele 1.500 de ucenicii care „ar ajuta și mai mulți oameni să obțină abilitățile care sunt solicitate pe piața muncii de astăzi”. El a adăugat: „Vrem să fim angajatorul care îi ajută pe oameni să-și ducă cariera la următorul nivel, indiferent dacă tocmai îți începi primul loc de muncă sau faci o schimbare în carieră, în fiecare comunitate pe care o deservim în Marea Britanie”.

Secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng, a declarat că anunțul este „o dovadă a forței economiei britanice, cu PIB-ul revenit la niveluri de dinainte de pandemie, numărul de angajați la niveluri record și șomajul în scădere”.

„Sursa talentului”

Stephen Isherwood, directorul executiv al Institutului Studenților Angajatori, a declarat că mișcarea „reflectă ceea ce auzim de la mulți angajatori, că rutele de formare a ucenicilor oferă o sursă din ce în ce mai importantă de talent”.

Cu toate acestea, Isherwood a spus că guvernul trebuie să facă „îmbunătățiri semnificative” către „carierele neregulate în școli, astfel încât studenții și părinții lor să fie mai conștienți de alternativele la universitate”, conform BBC.

Anul trecut, grupul de afaceri Chartered Institute of Personnel and Development a declarat că angajatorii din Marea Britanie au pierdut 2 miliarde de lire sterline în ultimii doi ani, din fonduri pentru taxa de ucenicie pe care nu le-au putut cheltui.

În septembrie anul trecut, Amazon a anunțat că intenționează să angajeze 55.000 de angajați la nivel global pentru joburi corporative și roluri în robotică, cercetare și inginerie.

Aproximativ 40.000 de locuri de muncă vor fi în SUA, cu 2.500 în Marea Britanie, iar restul, mai ales în India, Germania și Japonia.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău