Ucraina, sprijinită în războiul cu Rusia de către mai mulţi miliardari străini

10 Oct. 2022, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Oct. 2022, 17:34 // Actual //  Lupu Eduard

Ucraina este susținută în războiul declanşat de Rusia nu doar la nivel de state care fac parte din lumea civilizată, ci și de către persoane private – reprezentanți ai spaţiului public și oameni care au averi de miliarde de dolari – scrie portalul de ştiri şi analize Slovo i Dilo.

Printre acești susţinători ai Ucrainei se numără nu doar șeful SpaceX, Elon Musk, care i-a înfuriat recent pe ucraineni cu „planul său de pace”, ci și Bill Gates, Jeff Bezos și Richard Branson.

Microsoft, de exemplu, companie care îl printre dintre fondatori pe Bill Gates, a alocat peste 242 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina, inclusiv 90 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar. În plus, Microsoft colaborează cu ONU pentru a împărtăși informații despre pagubele cauzate de războiul din Ucraina.

Amazon, compania miliardarului american Jeff Bezos, a anunțat, la sfârșitul lunii august, că va oferi startup-urilor ucrainene sprijin de aproape un milion de dolari pentru utilizarea tehnologiei cloud.

De asemenea, potrivit ministrului ucrainean pentru transformare digitală, Mihailo Fedorov, Amazon a suspendat pentru o perioadă de un an taxele percepute de la antreprenorii ucraineni.

Compania Google, fondată de Larry Page și Sergey Brin, a oferit Ucrainei un ajutor de 15 milioane de dolari, precum și granturi directe și credite de publicitate.

Iar fostul director al companiei, Eric Schmidt, a vizitat Kievul, unde, împreună cu şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a discutat despre „soluții tehnologice care ar putea ajuta Ucraina să accelereze eliberarea teritoriilor și să revină la o viață sigură și pașnică”.

În Ucraina a fost şi Howard Buffett, miliardarul american călătorind în regiunea Rivne, unde s-a întâlnit cu fermierii locali.

Anterior, organizația caritabilă a omului de afaceri a donat 2,7 milioane de dolari pentru cumpărarea de autobuze destinate necesităţilor trupelor de apărare teritorială, precum și aproape 400 de truse de prim ajutor pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

Fondatorul corporației Virgin Group, britanicul Richard Branson, de asemenea, a vizitat Ucraina. Acesta a fost la Hostomel, în regiunea Kiev, unde a promis autorităţilor că va ajuta la construcția noului avion „Mriya”, distrus în timpul ocupaţiei ruse.

Conglomeratul francez LVMH (care include Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo, Chaumet, Moet & Chandon și Hennessy), condus de Bernard Arnault, a donat cinci milioane de euro Crucii Roșii pentru a ajuta victimele războiului, iar miliardarul japonez Hiroshi Mikitani, care deține Rakuten Viber, a donat 8,7 milioane de dolari Ucrainei.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău