Ultimatum dur Elon Musk angajaţilor Twitter: Munciţi din greu sau plecaţi

17 Nov. 2022, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Nov. 2022, 04:45 // Actual //  Lupu Eduard

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, le-a dat termen angajaţilor să se angajeze la o muncă „extrem de dură” sau să plece din companie.

O copie a e-mail-ului intern trimis noaptea târziu de miliardar a fost obţinut de CNN.
„În continuare, pentru a construi un Twitter 2.0 revoluţionar şi pentru a reuşi într-o lume din ce în ce mai competitivă, va trebui să fim extrem de harnici”, a scris Musk: „Asta însemna să lucrăm multe ore la intensitate mare”.

În memo, Musk continuă să prezinte modul în care Twitter va fi „mult mai mult axat pe tehnologie” şi apoi dă un ultimatum personalului: „Dacă sunteţi siguri că vreţi să faceţi parte din noul Twitter, vă rugăm să faceţi clic pe da pe link-ul de mai jos”.
Musk a precizat că orice angajat care nu a făcut acest lucru până joi, la ora 17.00 ET, va primi trei luni de preaviz.

E-mailul, cu subiectul „La răscruce de drumuri”, vine în contextul în care Musk a intrat în conflict, atât în public, cât şi în privat, cu angajaţii Twitter în legătură cu abordarea sa în ceea ce priveşte conducerea companiei.

De asemenea, vine după ce Musk a dat afară directorii executivi de top ai Twitter, a eliminat consiliul de administraţie şi a concediat aproximativ jumătate din angajaţi.
„Indiferent de decizia pe care o veţi lua”, a spus Musk, „vă mulţumim pentru eforturile depuse pentru a face ca Twitter să aibă succes”.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău