Un fost deputat rus, legat ombilical de Putin, amenință Chișinăul cu un destin tragic

16 Iul. 2022, 15:39
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
16 Iul. 2022, 15:39 // Slider //  Lupu Eduard

Roman Hudeakov, fost deputat în Duma de Stat a Rusiei, amenință Moldova cu „destin tragic” dacă Maia Sandu va dansa cu Occidentul. Acesta face referire la achizițiile de gaz, dar și la conflictul din stânga Nistrului, notează realitatea.md.

Conform lui, elita politică din Moldova se simte „ghemuită la pieptul Occidentului”. În același timp, Hudeakov o acuză pe Sandu de afirmații ostile la adresa Kremlinului, care ar putea deveni dramatice pentru Republica Moldova.

„Fiecare dintre afirmațiile ei devine ostilă nu doar față de Rusia, ci și față de poporul moldovenesc, pe care îl duce în abis. Și moldovenii ar trebui să se întrebe dacă au nevoie de un astfel de președinte. „Nu vreau să fac compromisuri cu Federația Rusă”, spune Sandu. Anulează o călătorie la Moscova și anunță că oamenii vor plăti mai mult pentru gaz. Sandu tace despre multe lucruri. La Moscova, nimeni nu avea de gând să comunice cu ea. Acum poate cumpăra gaz de la s lor tăpânii ei din Statele Unite. Dacă va continua să danseze cu Occidentul, Moldova va avea destin dramatic. Atât Sandu, cât și liderii europeni – toți acești Scholz și Macron își vor da demisia după Johnson. Toți cei care susțin astăzi Occidentul colectiv condamnă oamenii la sărăcie, iar țările sunt conduse spre abis”, afirmă Hudeakov.

Mai mult, transnistreanul consideră că declarația precum că stânga Nistrului este parte a Republicii Moldova nu este corectă. În opinia lui, astfel președinte ar încerca să repete războiul.

Ce spune administrația Sandu și Tiraspolul?

Autoritățile constituționale de la Chișinău, inclusiv președinte, au declarat de mai multe ori că problema transnistreană va fi soluționată doar pe cale pașnică. S-a întâmplat inclusiv pe fundalul războiului din Ucraina, când au existat mai multe zvonuri referitoare la implicarea Tiraspolului în acțiunile militare ale Rusiei.

La rândul lor, liderii separatiști spun că nu văd amenințări din partea Chișinăului, dar sunt gata să se apere. În ultimele luni ei au devenit invitați tot mai des în studiourile ruse de propagandă. Aceștia vorbesc în emisii despre blocaje din partea autorităților constituționale și spun că vor independența regiunii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 13:36 // Actual //  Lupu Eduard

Mai reducem din bâta mai multor inspectori care nu au lucrat o zi în privat. Mulți din ei nici nu știu cum să faci o facere că să supraviețuiești într-o economie care este destul de incertă, dar umblă cu bâta de la un antreprenor la altul, a declarat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, în cadrul ședinței Parlamentului, care a prezentat un proiect de lege pentru reducerea controalelor de stat la companiile din Republica Moldova.

„Trebuie să facem din controale un instrument de susținere, pentru că toți greșim. Controalele de stat nu trebuie să fie un instrument de distrugere și de corupție. Acest pachet va economisi încă 70 milioane de lei care vor rămâne în conturile antreprenorilor, dar și 74 mii de ore de muncă pe an”, a explicat ministrul Economiei.

Întrebat de deputatul BCS, Petru Burduja câți inspectori verifică businessul, Alaiba a spus că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Potrivit legii votate în prima lectură, agenți economici de a contesta direct în instanță actele sau rezultatele controlului în temeiul cărora se impun măsuri restrictive sau sancțiuni care au ca efect sistarea în tot sau în parte a activității de întreprinzător sau imposibilitatea practicării acesteia de către persoana supusă controlului.

Totodată, au fost revizuite temeiurile pentru control inopinat și includerea temeiului de control în raport cu „planul de criză” aprobat și publicat de Guvern, precum și un temei suplimentar de control inopinat pentru cazurile în care agenții economici s-au eschivat în mod intenționat de la un control planificat și vădit au împiedicat activitatea organului de control, pentru a nu admite ca agenții economici de rea credință să compromită procesul de control planificat, anunțat din timp.

În noua lege se vorbește și despre limitarea posibilității de a face vizite și cercetări la fața locului în cazul cercetării contravenției, dacă preliminar deja au fost colectate probe în procedura de control.

Ministrul Economiei a precizat că întregul pachet de legi, orientate spre business, votate până în prezent au economisit oamenilor de afaceri 1 miliard de lei, echivalentul a 0,5% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău