Un general britanic știe tactica potrivită: Cum poate fi dărâmat regimul lui Putin de către Ucraina

24 Feb. 2023, 08:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Feb. 2023, 08:41 // Actual //  bani.md

Războiul din Ucraina declanșat de Vladimir Putin în urmă cu un an de zile a trecut într-o fază de uzură, iar sfârșitul conflictului rămâne unul imprevizibil. Generalul Richard Dannat, fostul șef de Stat Major al Marii Britanii susține că Ucraina poate doborî regimul în prăbușire al lui Putin, iar cu sprijinul occidental, Kievul are ocazia să distrugă definitiv moralul armatei ruse.

Încercarea lui Vladimir Putin de a eradica Ucraina ca țară suverană a eșuat în primele două luni – dar asta nu l-a descurajat să continue războiul. Între timp, președintele Zelenski rămâne hotărât să se asigure că Ucraina este mândră și independentă și îmbrățișează un viitor democratic, potrivit Telegraph.

Generalul Richard Dannat susține că aceste obiective strategice ireconciliabile exclud posibilitatea încheierii negociate a acestui conflict. Se va rezolva pe câmpul de luptă unde nu există niciun compromis.

O victorie totală a Rusiei, din fericire, pare acum practic imposibilă. Atacul militar vicios asupra Kievului din februarie și martie anul trecut a eșuat, deoarece forțele armate ruse au făcut aproape toate greșelile posibile în lexicul războiului modern.

Cei mai mulți observatori sinceri ar trebui să recunoască că acest eșec i-a luat prin surprindere pe aproape toată lumea. Într-adevăr, nu a fost ridicol să ne așteptăm ca Putin să câștige.

Erau toate șansele ca țara care a trimis primul om în spațiu, deținea cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, dezvoltase un tanc de luptă principal de a patra generație și avea un set profesionist de forțe armate să prevaleze împotriva unui stat în curs de dezvoltare. cu o istorie de corupție, o identitate politică nesigură și condus de un comedian devenit politician.

Dar aici s-a prăbușit orgoliul lui Putin pe stânca unei conduceri surprinzător de puternice a lui Zelenski, o populație mândră ucraineană și o voință de fier de a predomina.

În acel moment, ucrainenii trebuie să lanseze contraofensiva concertată pentru care au cerut arme moderne occidentale, în special tancuri de luptă principale, vehicule blindate de luptă de infanterie și artilerie autopropulsată, împreună cu cantitățile copioase de muniție. necesare pentru a asigura succesul pe câmpul de luptă.
Pentru ca o armată să piardă un război, nu trebuie să fie învinsă în detaliu de-a lungul câmpului de luptă, dar odată ce voința soldaților săi de a continua să lupte a fost spulberată, acea armată a pierdut.

Acesta este efectul devastator pe care țările occidentale trebuie să-l permită forțelor armate ucrainene să-l realizeze în acest an. Premiul este prăbușirea armatei ruse, schimbarea probabilă a conducerii la Kremlin și retragerea forțelor ruse din estul Ucrainei și Crimeea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală