Un mecanic de tren din Japonia și-a dat în judecată angajatorul! Cere despăgubiri de aproape 20.000 dolari. DE CE?

17 Nov. 2021, 10:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 10:28 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un mecanic de tren japonez și-a dat în judecată angajatorul după ce a fost amendat cu 56 de yeni (2,12 lei) pentru că a provocat o scurtă întârziere sistemului național de căi ferate recunoscut pentru punctualitate, informează BBC.

Operatorul feroviar JR West l-a amendat pe angajat pentru că a provocat o întârziere a operațiunilor de 1 minut, întrucât a confundat trenul pe care trebuia să-l preia. Compania a susținut că angajatul nu a lucrat în intervalul de întârziere și că a aplicat principiul “fără muncă, fără plată”.

Acum, mecanicul cere 2,2 milioane de yeni (19.407 dolari) drept daune morale pentru stresul prin care a trecut.

Potrivit site-ului japonez de știri Soranews24, mecanicul urma să conducă un tren fără pasageri către stația Okayama, în iunie 2020, însă a mers la peronul greșit. Când a realizat greșeala, s-a grăbit să ajungă la peronul corect, însă transferul mecanicilor fusese deja întârziat cu două minute, conducând la o întârziere de 1 minut la plecarea trenului, plus o întârziere de 1 minut la menținerea trenului în depou.

JR West l-a amendat inițial pe bărbat cu 85 de yeni (3,21 lei), însă a redus amenda la 56 de yeni (2,12 lei) după ce angajatul a atacat decizia. Cu toate acestea, mecanicul a refuzat să accepte amenda și a susținut că întârzierea nu a provocat întârzieri și pasagerilor întrucât trenul circula gol în momentul incidentului. Operatorul a explicat că a aplicat același principiu aplicat angajaților care întârzie sau lipsesc nemotivat – “fără muncă, fără plată”.

Mecanicul s-a adresat acum Tribunalului Districtual din Okayama și cere daune morale.

Sistemul feroviar japonez este faimos pentru punctualitate. În 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze pasagerilor după ce un tren de-al său a plecat din stație cu 20 de secunde mai devreme. Totodată, dacă un tren pleacă cu o întârziere mai mare de cinci minute, pasagerii primesc un certificat prin care să-și justifice întârzierea la locul de muncă.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 22:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 22:34 // Actual //  Lupu Eduard

Există un risc foarte mare de război în regiune, iar moldovenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dacă analizăm declarațiile care se fac la nivel de alte țări, există riscuri foarte mari. Sperăm că aceste riscuri nu se vor materializa și că se va găsi o soluție diplomatică. Nu putem exclude scenariul cel mai prost – acțiuni militare.

Președintele spune că autoritățile examinează toate riscurile cu probabilitate mai mică sau mai mare pe care le fac instituțiile noastre, avem această evaluare și pe opțiunile foarte proaste și mai puțin proaste. Maia Sandu susține că este vulnerabilă pe mai multe dimensiuni, dar se ține cont de resursele disponibile pentru a fi luate decizii și a venit cu un sfat pentru toți moldovenii.

Aș vrea ca toți cetățenii să fie alerți, dar nu panicați. Există șansa unei soluții diplomatice. Ce înseamnă să fie alerți? Să știe că există aceste riscuri, să ne informăm din surse credibile pentru că multe personaje politice încearcă să speculeze pe acest subiect și să dezinformeze precum că Moldova își dorește război. Suntem o țară pașnică și nu reprezentăm un pericol pentru alte țări. Avem nevoie de pace ca să ne concentrăm pe probleme interne”, a precizat Maia Sandu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău