Un miliardar luptă cu McDonald’s. Cere companiei să nu mai cumpere carne de porc de la producătorii abuzivi

21 Feb. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Feb. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania miliardarului Carl Icahn cere ca McDonald’s să nu mai facă afaceri cu producătorii de carne de porc care folosesc lăzi de gestație pentru a îngrădi porcinele gestante.

Icahn, cunoscut pentru reputația sa de a zgudui companii l-a făcut o legendă pe Wall Street. Acum, el vrea să pună doi oameni în consiliul McDonald’s. El deține doar 200 de acțiuni McDonald’s.

Îndemnat de fiica sa vegetariană, Icahn a preluat cauza bunăstării animalelor după ce s-a implicat în Humane Society, potrivit The Wall Street Journal.

Organizația nonprofit a avut dificultăți în a face ca McDonald’s să înceteze să mai facă afaceri cu companii care folosesc cuști mici, metalice, care sunt atât de limitate în spațiu încât scroafele gestante nici măcar nu se pot întoarce, potrivit grupurilor pentru drepturile animalelor, care consideră practica inumană.

De mai bine de 50 de ani, crescătorii de porci folosesc lăzi de gestație pentru a îngrădi scroafele și scroafele gestante individuale, deoarece unele dintre animale devin agresive față de altele.

În acest context, McDonald’s spune că a fost un lider în îmbunătățirea standardelor de bunăstare a animalelor.

McDonald’s s-a angajat să nu mai comandă carne de porc de la furnizorii care pun porci gestante în lăzi încă din 2012. Firma a spus că a „condus industria” de atunci și că aproximativ o treime dintre furnizorii de carne de porc din SUA au trecut la sisteme de adăpostire în grup.

Ea a spus că se așteaptă să își aprovizioneze 85% până la 90% din carnea de porc de la acești furnizori până la sfârșitul anului. Toată carnea de porc pe care o cumpără va proveni de la acești furnizori până în 2024.

McDonald’s a declarat duminică într-o declarație că va continua să colaboreze cu industria pentru a îmbunătăți standardele, dar că unele dintre cerințele domnului Icahn sunt nerezonabile.

Lanțul a menționat, de asemenea, că domnul Icahn era proprietarul majoritar al Viskase, care produce și furnizează ambalaje pentru industria cărnii de porc și păsări de curte.

Acesta a adăugat că „nu a cerut public” lui Viskase să își asume angajamente similare. Domnul Icahn nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a BBC.

În calitate de fondator și acționar de control al Icahn Enterprises, domnul Icahn are o avere netă de 16,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Anterior, el a petrecut câteva luni sfătuind fostul președinte al SUA Donald Trump cu privire la reforma de reglementare, înainte de a demisiona pe fondul controverselor.

Cu toate acestea, este puțin probabil să reușească cu nominalizările, au spus observatorii.

McDonald’s a declarat că a obținut doar aproximativ 1% din producția de carne de porc din SUA și că nu deține nicio scroafe și nu produce sau ambalează carne de porc în țară.

Acesta a spus că consiliul de administrație va evalua candidații domnului Icahn „la fel ca orice alți candidați”.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău