Un nou instrument online pentru întreprinderi! CCI a RM a lansat Registrul Membrilor CCI a RM

23 Nov. 2021, 15:45
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2021, 15:45 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat Registrul Membrilor CCI a RM – un instrument online de căutare a potențialilor parteneri în Republica Moldova pentru cooperare și investiții profitabile.

Camera de Comerț și Industrie a RM este unica asociație de business care este împuternicită conform legii să publice Registrul comercial nestatal al membrilor săi – o platforma online care permite promovarea membrilor CCI în țară și peste hotare.

„În ultimii 2 ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale și, în acest context, astăzi, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova‘’ realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, lansăm un nou instument online. Registrul Membrilor CCI a RM cuprinde cele mai active întreprinderi din Republica Moldova- Membre ale instituției camerale, din diferite sectoare ale economiei, din toate regiunile țării și de diferite dimensiuni și forme de proprietate”, a menționat Sergiu Harea, președinte CCI a RM, în cadrul conferinței de lansare a serviciului.

Totodată, Sergiu Harea a declarat că întreprinderile incluse în Registrul Membrilor CCI al Republicii Moldova sunt active în producere și furnizarea de servicii pe piețele interne și externe; devin parteneri de încredere, confirmându-și reputația cu experiență de succes în activitatea economică; informațiile despre companii pentru potențialii parteneri, în Registrul CCI a RM, se actualizează regulat; este
accesibilă varianta engleză a registrului; etc.

Artak Harutyunyan, directorul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, a subliniat: „Suntem încântați să susținem transformarea digitală a serviciilor Camerei de Comerț și Industrie, recunoscând că asistența noastră se extinde la cele peste o mie de companii membre din Moldova. Noua platformă îi va ajuta nu doar pe ei, ci și alte companii din Moldova și de peste hotare să găsească parteneri și să intre pe alte piețe”.

Odată cu lansarea Registrului, CCI va pune la dispoziție antreprenorilor un instrument online modern ce include profilul a peste 1000 de companii – membre ale CCI din toate regiunile țării însoțite de date despre domeniul de activitate, produsele și serviciile acestora. Acest Registru, publicat pe pagina web a CCI www.chamber.md, oferă membrilor CCI o oportunitate excelentă de a stabili parteneriate la nivel național și internațional prin sistemul de căutare a partenerului de afaceri, după mai multe criterii, precum, domeniul de activitate și produs/serviciu.

Cu ajutorul Registrului antreprenorii vor putea depune online, cererea de a deveni membru al CCI și recepționa certificatul de membru în format electronic.

CCI invită întreprinderile moldovenești și străine care au nevoie de furnizori de încredere de bunuri și servicii în Republica Moldova; companiile străine care caută parteneri de încredere pentru a intra pe piața Republicii Moldova; investitorii străini care consideră Republica Moldova drept o platformă pentru noi investiții, să acceseze Registrul membrilor CCI a RM www.membrii.chamber.md.

Serviciul a fost digitalizat cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.”

Notă: „CCI a RM a elaborat și a dat în exploatare, în anul 2015, Sistemul Informațional Automatizat (SIA) „Registrul membrilor CCI a RM” www.membrii.chamber.md cu scopul asigurării sistematizării informației referitoare la membrii CCI și efectuarea evidenței eficiente a acestora precum și facilitarea muncii colaboratorilor Camerei.

Realitatea Live

30 Mart. 2025, 12:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
30 Mart. 2025, 12:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ucraina intenționează să ceară modificarea proiectului de acord propus de Statele Unite privind resursele minerale, solicitând în special majorarea investițiilor americane, potrivit agenției Bloomberg, care citează surse apropiate negocierilor.

Oficialii de la Kiev se tem că actuala formă a acordului ar putea complica parcursul european al Ucrainei, întrucât documentul prevede drepturi exclusive pentru SUA în toate proiectele majore de infrastructură și în distribuția profitului generat de un fond comun de investiții. De asemenea, accesul extins la resurse strategice ar putea marginaliza Uniunea Europeană în relația economică cu Ucraina.

Un alt punct sensibil este posibilitatea ca înțelegerea să implice, direct sau indirect, obligația Ucrainei de a compensa sprijinul militar și economic oferit de SUA de la începutul invaziei ruse.

Pe 28 martie, oficialii ucraineni au avut o videoconferință cu partenerii americani, inclusiv cu juriști specializați, pentru a cere clarificări și a semnala potențialele conflicte dintre acord și obiectivele strategice ale Kievului.

Potrivit surselor Bloomberg, reprezentanții SUA nu au respins categoric îngrijorările Ucrainei, în special în ceea ce privește compatibilitatea acordului cu ambițiile de aderare la UE. Acest lucru sugerează că Washingtonul ar putea fi deschis la renegocierea anumitor clauze.

Discuțiile privind acordul au început la începutul lui 2025, iar semnarea era planificată pentru sfârșitul lunii februarie, în cadrul vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington. Însă, în urma unei confruntări publice cu fostul președinte Donald Trump și actualul vicepreședinte J.D. Vance, Zelenski a părăsit prematur Casa Albă, amânând finalizarea acordului.

Ulterior, pe 19 martie, Trump și Zelenski au avut o primă convorbire telefonică de reconciliere, iar pe 24 martie Trump a anunțat că un acord este „aproape gata de semnare”.

Pe 27 martie, deputatul Radei Supreme, Yaroslav Jeleznîak, precum și publicațiile Bloomberg și Financial Times, au dezvăluit condițiile preliminare ale acordului. Documentul includea accesul SUA la resursele de petrol și gaze din întreaga țară, o durată nedeterminată a acordului, și stipula că modificările pot fi făcute doar cu acordul părții americane. Totodată, nu existau mențiuni despre garanții de securitate oferite de SUA Ucrainei, nici măcar „indirecte”, potrivit lui Jeleznîak.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ