Un nou scandal Apple: UE acuză compania de încălcarea regulilor antitrust

10 Mai 2021, 08:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mai 2021, 08:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Uniunea Europeană acuză compania Apple de încălcarea regulilor antitrust, susținând că denaturează concurența pentru streamingul de muzică prin reguli pentru App Store, scrie Wall Street.

Executivul Comisiei Europene a atacat modalitățile prin care Apple aplică reguli asupra canalelor de muzică din App Store, promovând serviciul său de redare a sunetelor, Apple Music. Comisia susține că limitează posibilitățile consumatorului și impune chiar costuri mai mari.

Una dintre principalele situații semnalate de UE se concentrează pe practica Apple de a forța dezvoltatorii de aplicații care vând conținut digital să-și folosească sistemul de plată intern, care percepe un comision de 30% pentru toate abonamentele.

Toată investigația UE a pornit o plângere venită de la Spotify, a descoperit că taxele impuse de Apple ajungeau la clienți.

O altă preocupare a UE este că Apple îi împiedică pe dezvoltatori să le spună utilizatorilor modalități mai ieftine de plată pentru abonamente care nu implică trecerea printr-o aplicație.

Apple a negat orice astfel de activitate, susținând că se simtă bine că a reușit să ajute Spotify să își crească numărul de utilizatori. Compania a mai spus și că Spotify nu îi plătește niciun comision pentru utilizatori.

În schimb, comisarul european al concurenței, Margrethe Vestager, susține că în timp ce Spotify a crescut în ciuda regulilor Apple, aplicațiile mai mici, precum Deezer sau Soundcloud, suferă din cauza acestora.

Apple are la dispoziție 12 săptămâni să răspundă obiecțiilor înaintate de Uniunea Europeană. Conform legislației UE în materie de concurență, compania trebuie să propună modificări – Vestager a indicat că este de părere că „Apple ar trebui să pună capăt încălcării” și să nu facă nimic care ar avea același efect. În caz contrar, aceasta ar putea fi amendată cu 10% din venitul anual, ceea ce în cazul Apple ar putea ajunge la miliarde de euro, deoarece blocul de 27 de națiuni este un behemoth comercial de 450 de milioane de oameni.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău