Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Google Maps vs Apple Maps: Ce aplicație de navigare să alegi

06 Apr. 2021, 08:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2021, 08:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Timp de aproape un deceniu, între Google și Apple se dă o bătălie pentru a fi aleasă cea mai bună aplicație de navigare. Google susține că peste un miliard de oameni folosesc Google Maps în fiecare lună, în timp ce Apple a spus că Apple Maps a ajuns la sute de milioane de oameni din 200 de țări. Totuși, pentru a fi cel mai bun, nu contează câți utilizatori ai, dar ce servicii oferi. Pentru a stabili care este mai potrivit a foat analizată disponibilitatea, interfața, designul, navigarea, traficul, street wiev, transport public și confidențialitate.

Disponibilitate

Apple Maps poate fi folosit doar pe produsele companiei, ceea ce înseamnă că doar posesorii unui dispozitiv fabricat de Apple pot accesa.

Google Maps, dimpotrivă, poate fi folosit pe aproape orice dispozitiv. Android, Windows, iPhone, Mac, chiar și CarPlay-ul Apple. Conectarea cu contul tău Google îți sincronizează automat toate datele, inclusiv istoricul călătoriilor și locațiile preferate.

În timp ce Apple are o mulțime de dispozitive, care au toate hărți Apple disponibile, nu este suficient pentru a depăși disponibilitatea aproape universală a Google.

 Interfață

După câțiva ani de schimbări, Apple Maps și Google Maps oferă ambele o interfață foarte concentrată, ușor de utilizat. Cu toate acestea informațiile sunt prezentate destul de diferit.

Apple Maps are o interfață care păstrează aproape totul într-un singur loc, pentru ușurință în utilizare. Istoricul căutărilor recente, locațiile salvate și informații despre companii și locuri pot fi găsite când extinzi bara de căutare, scrie Play Tech.

Astfel, bara de căutare rămâne acolo unde este până când dai click pe un loc și, dacă vrei să scapi de el, nu trebuie decât să atingi butonul X din colț.

Google, însă, are butoane și bare de instrumente peste tot. În partea de sus a ecranului telefonului se află bara de căutare, care găzduiește, de asemenea, informații despre cont și se află deasupra butoanelor dedicate pentru a găsi facilități locale. Dacă vreodată ai nevoie să găsești rapid un restaurant sau o benzinărie, probabil că este foarte util.

De asemenea, în partea de jos a ecranului este un meniu care îți oferă acces la funcțiile Explore și Commute, locații salvate, știri locale și opțiunea de a contribui la baza de date de cartografiere Google. Toate aceste lucruri vor dispărea dacă atingi mijlocul ecranului.

 Designul hărții

La fel ca interfața sa, Apple Maps a optat pentru o abordare mai minimalistă a designului său de hărți. Deși are la dispoziție o mulțime de informații, Apple Maps nu-ți arată prea mult decât dacă dai zoom până la capăt. În mod similar, Google îți arată mai multe informații când mărești mai mult, dar începe să afișeze aceste informații mult mai devreme decât Apple Maps.

Așadar, ambele arată întotdeauna elementele esențiale, indiferent de modul în care vizualizezi harta. Drumuri, locații, repere, totul este acolo. Singura diferență reală este cât de multe informații extra sunt afișate, inclusiv companii, nume de drumuri mai mici și așa mai departe. De asemenea, ambele utilizează un mod întunecat care îți facilitează șofatul noaptea.

Ambele aplicații au informațiile de care ai nevoie, dar abordarea “less is more” a Apple Maps o face mult mai facilă. Informațiile în exces de pe Google Maps pot distrage atenția uneori și acesta este ultimul lucru de care ai nevoie la volan.

Navigare

În această privință există puține diferențe. Ambele servicii îți urmăresc progresul pe măsură ce călătorești, inclusiv timpul de călătorie și distanța de călătorie, ETA-ul actual și cele mai relevante instrucțiuni din acel moment.

Ambele servicii îți pot spune cum sunt condițiile actuale pe ruta ta, inclusiv traficul, închiderea drumurilor etc. Ambele aplicații vor sugera, de asemenea, rute alternative dacă cea pe care te afli, deși niciuna dintre ele nu este la fel de precisă precum Waze, deținută de Google.

În ceea ce privește navigarea, diferențele dintre Google Maps și Apple Maps depind de orice rută între două puncte. Este puțin ciudat faptul că ambele aplicații oferă rute principale care sunt similare, dar alternativele sunt atât de  diferite.

Indiferent de alternativa pe care o alegi, poți fi sigur că ruta optimă te va duce la destinație în aproximativ aceeași perioadă de timp.

Cu toate acestea, Google Maps are avantajul de a-ți permite să adaugi mai multe opriri la ruta ta, din timp. Hărțile Apple îți permit să adaugi opriri la jumătatea drumului. Așadar, Google câștigă acest punct datorită confortului suplimentar al planificării călătoriei.

 Confidențialitate

În ceea ce privește confidențialitatea poți alege Apple Maps, întrucât salvează mai puține date.

Cu toate că Google Maps, are un regim incognito la fel ca și Chrome, oricum, toate datele trec mai întâi prin serverele Google.

Concluzii

În urma analizelor, s-a demosntrat că performanțele de navigare Google Maps și Apple Maps au fost practic identice, ceea ce înseamnă că poți alege oricare dintre ele.  Deja tu decizi ce alegi.

Totuși, dacă ții la confidențialitatea datelor, poți opta pentru Apple Maps.

Realitatea LiveCeremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
10 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mai 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul SpaceX și Tesla, Elon Musk, a fost gazda show-ului „Saturday Night Live” (SNL) și a afirmat că probabil este prima persoană care suferă de sindromul Asperger și este, totuși, gazda acestui show, scrie Reuters.

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. În cadrul emisiunii „Saturday Night Live”, miliardarul a declarat că suferă de sindromul Asperger, o condiție care face parte din tulburările spectrului autist și este asociată cu dificultatea interacțiunilor sociale.

Musk a spus că dacă ar fi fost un om obișnuit, probabil că nu ar fi reușit să facă tot ce a făcut până acum.

„Dacă am jignit pe cineva, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a declarat Elon Musk.


 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile