Operatorii de telefonie mobilă din Moldova, solidari cu Ucraina. Ce măsuri au întreprins

24 Feb. 2022, 15:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Feb. 2022, 15:44 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova anunță despre unele măsuri pentru susținerea clienților care au rude și prieteni în Ucraine cât și pentru cetățenii ucraineni. Este vorba despre compania Orange, Moldcell și Moldtelecom.

Astfel, companiile Orange și Moldtelecom vor oferi gratuit cartele PrePay cetățenilor ucraineni aflați la frontieră.

„Suntem #solidari cu clienţii noștri care au rude și persoane apropiate în Ucraina. Lucrăm pentru a reduce tariful apelurilor către Ucraina, pentru a facilita comunicarea cu cei apropiați. De asemenea, vom oferi cartele gratuite PrePay pentru cetăţenii ucraineni care se află la punctele de trecere a frontierei spre Moldova, pentru a rămâne conectaţi cu cei dragi.”, a scris compania Orange.

De asemenea, compania lucrează pentru a obține reduceri la tariful pentru apelurile spre Ucraina.

La fel procedează și compania de stat Moldtelecom, care anunță și un tarif special din Moldova în țara vecină.

„Compania Moldtelecom în semn de solidaritate și susținere, va oferi la punctele de trecere din Ucraina spre Republica Moldova cartele Prepay gratuite, cu minute nelimitate în rețeaua fixă și mobilă Moldtelecom, trafic internet inclus și rețele sociale nelimitat. În plus, cetățenii vor avea posibilitatea să comunice din Moldova în Ucraina la preț special.”
Și compania Moldcell este solidară cu cetățenii moldoveni aflați în Ucraina. Operatorul de telefonie mobilă oferă un număr limitat de minute, SMS și trafic internet mobil.
„Suntem alături de cetățenii moldoveni aflați acum în Ucraina. În contextul ultimelor noutăți, vom oferi gratuit 15 min + 15 SMS + 500 MB trafic internet în Roaming în Ucraina, valabili 5 zile din momentul alocării. Comunicați cu cei dragi de acasă și fiți în siguranță.”

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău