Un tricou purtat de Michael Jordan a fost vândut la licitație pentru 1,38 milioane de dolari

17 Mai 2021, 07:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 07:22 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Sâmbăta trecută, unul dintre tricourile purtate de Michael Jordan din zilele sale la Universitatea din Carolina de Nord a spulberat recordurile de vânzări anterioare, aducând 1,38 milioane de dolari prin Heritage Auctions.

Prețurile de licitație pentru echipamentul Jordan purtat de jucător au atins niveluri record în urma The Last Dance a ESPN, deși valoarea finală de vânzare a tricoului sezonului 1982-83 este de remarcat datorită faptului că a fost de aproape trei ori recordul anterior pentru un tricou MJ îmbrăcat în joc.

 

Potrivit USA Today, recordul anterior fusese stabilit în octombrie, când un tricou nr. 23 Chicago Bulls din 1986-87 a fost de 480.000 de dolari. S-au schimbat multe de atunci și, potrivit casei de licitații, există multe care fac din acest tricou special, o investiție deosebit de solidă.

„Are raritate, este unic”, a declarat directorul patrimoniului licitațiilor sportive Chris Ivy pentru USA TODAY Sports. „Este o investiție grozavă. Acesta este un alt unghi. Este ceva în care investiți.”

Potrivit descrierii, „uzura puternică și consecventă este evidentă”.

Uzura vizibilă a contribuit la devenirea celei mai scumpe vânzări de tricouri Jordan. „Această îmbrăcăminte aduce in memorie sezonul în care Jordan a renunțat la Mike și a devenit Michael”, se arată în descrierea licitației, „întruchiparea vie a măreției baschetului, un constructor de imperii”.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 16:51 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii cu cetățenie română vor putea intra în Marea Britanie din 1 octombrie doar cu paşaport, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Ziarul FinanciarZiarul Financiar.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.
Cetăţenii europeni care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea naţională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiţia ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.
MAE reaminteşte că din 1 ianuarie 2021 cetăţenii români nerezidenţi pot călători sau tranzita prin Regatul Unit în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice.

Conform MAE, la momentul intrării pe teritoriul Regatului Unit, autorităţile britanice de frontieră pot solicita prezentarea unor documente justificative suplimentare care să ateste veridicitatea scopului declarat al deplasării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală