Unde va face noul premier Ciolacu prima vizită externă. Sâmbătă, se va întâlni la București cu Dorin Recean

16 Iun. 2023, 05:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iun. 2023, 05:59 // Actual //  Lupu Eduard

Joi, 15 iunie 2023, Marcel Ciolacu și-a depus jurământul ca premier în fața președintelui Klaus Iohannis. În calitate de prim-ministru, primul oficial străin cu care se va întâlni va fi Dorin Recean, omologul său din Republica Moldova. În curând, Ciolacu va oficia și prima sa vizită externă ca premier al României.

Prima vizită externă pe care o va efectua prim-ministrul Marcel Ciolacu va fi în Republica Federală Germania. Acolo se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit aceloraşi surse, în cadrul vizitei în Germania, premierul va fi însoţit de mai mulţi miniştri, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu va avea în cursul acestei săptămâni și prima întâlnire cu un omolog. În calitate de premier, Ciolacu îl va primi sâmbătă la București pe Dorin Recean, premierul Republicii Moldova.

Privitor la subiectul Schengen, prim-ministrul se aşteaptă la o intensificare a negocierilor din partea română, bazată pe abordarea venită din partea miniştrilor Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi cel al Externelor, Luminiţa Odobescu.

Marcel Ciolacu, mesaj tranșant pentru bugetari după investire

Noul premier a spus joi, 15 iunie, după ce și-a depus jurământul, că este nevoie de performanţă în administraţie, iar statul român nu mai poate plăti „doar pentru ca bugetarii să vină la birou”. Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că remarca sa este valabilă și pentru miniștri, nu doar pentru simplii funcționari.

„Toţi funcţionarii statului român trebuie să înţeleagă că avem nevoie de performanţă în administraţie. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou, iar asta este valabil de la nivel de ministru până la nivelul funcţionarilor de execuţie”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Premierul a precizat că programul său este despre reforme și economie. Guvernul României intră într-un regim de mobilizare și își propune să atingă toate țintele din PNRR.

„În acest moment, la Guvernul României şi la toate ministerele de linie am anunţat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNRR şi nu putem rata nimic: pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui Guvern este despre reforme şi economie. Mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare şi locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor. De aceea, în fiecare şedinţă de Guvern veţi vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică. Însă primul şi cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflaţia să scadă. Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat şi să acţionăm încă de săptămâna viitoare”, a afirmat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău