UniCredit are opţiuni „limitate” de a-şi reduce expunerea la Rusia

08 Iun. 2022, 16:22
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2022, 16:22 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

UniCredit are opţiuni „limitate” de a-şi reduce expunerea la Rusia, a afirmat miercuri directorul financiar al grupului bancar italian, Stefano Porro, excluzând furnizarea de sprijin suplimentar subsidiarei locale, transmite Reuters.

UniCredit continuă să evalueze opţiunile de reducere a expunerii la Rusia „în condiţii corespunzătoare” cu o echipă complet dedicată, a declarat Porro, la conferinţa Goldman Sachs, care are loc la Roma.

„Analizăm toate potenţialele opţiuni la un preţ justificabil”, iar afacerea din Rusia contribuie la lichiditatea grupului.

Numerarul net de la subsidiara rusă, a cărei valoare UniCredit nu a dat-o publicităţii, va trebui să fie cel puţin parţial restituit de un viitor cumpărător, declaraseră anterior pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Porro a declarat că UniCredit are timp pentru a decide cum va proceda în relaţia cu Rusia. UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajaţi şi 1.500 de clienţi de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operaţiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, scrie Agerpres.

„O echipă dedicată lucrează la reducerea riscurilor în condiţii corespunzătoare, dar este important să spunem că acum oportunităţile sunt mult mai limitate”, a afirmat directorul financiar al grupului bancar italian.

Acesta a adăugat că UniCredit exclude furnizarea de sprijin financiar suplimentar subsidiarei sale din Rusia, prin lichiditate şi capital.

Alte surse au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancţiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în ţări cum ar fi China şi India, unde cumpărătorii ar fi deschişi la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, ţări care nu susţin sancţiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror preţuri au scăzut după ieşirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina.

UniCredit este un grup financiar-bancar din Italia, cu sediul la Milano, prezent în 20 de țări, care are 142.000 de angajați, 35 de milioane de clienți și 7.200 de subsidiare. În iunie 2007, UniCredit avea active totale de 846,4 miliarde de euro și capitalizare de piață de 70 miliarde de euro.

Realitatea Live

05 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru a se pune pe picioare, ţara invadată de ruşi are nevoie de 750 miliarde de dolari.

„Pentru reconstrucţia Ucrainei sunt necesare în acest moment 750 de miliarde de dolari, majoritatea acestor fonduri provin din active ruseşti îngheţate”, a declarat Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, în cadrul conferinţei de la Lugano dedicată Ucrainei.

„Am creat o hartă digitală, actualizată în timp real, privind distrugerile provocate de invazia rusă: partenerii vor avea acces şi va fi folosită pentru reconstrucţia ţării”, a adăugat oficialul.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău