TAROM suplinește numărul curselor între Chișinău și București, dar biletele rămân scumpe

08 Iun. 2022, 16:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Iun. 2022, 16:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

TAROM – companie aeriană din România suplinește numărul curselor între Chișinău și București de la 10 la 14 zboruri pe săptămână. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu pe pagina de Facebook.

Potrivit informațiilor, zborurile vor fi efectuate în zilele de miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică. Cu toate acestea, prețurile pentru un bilet rămân destul de scumpe. De exemplu, un zbor în direcția Chișinău-București pentru data de 20 iunie pentru o singură persoană costă 142 dolari.

Prețul pentru o călătorie în ambele direcții în perioada 20 – 23 iunie începe de la 232 de dolari și poate depăși 300 de dolari.

De asemenea, amintim că Operatorul Național Air Moldova reia zborurile regulate Chișinău – București – Chișinău. După o pauză îndelungată zborurile directe spre și din capitala României revin în orarul companiei aeriene din 9 iunie 2022. Zborurile vor fi operate în zilele de joi, vineri și duminică.

Biletele de la Air Moldova sunt mai ieftine decât la TAROM, unde costă dublu. Prețul într-o direcție la Air Moldova costă în jur de 75-90 de euro.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău