Unul dintre cei mai mare producători de avioane din lume concediază mai bine de 17.000 de angajaţi

13 Oct. 2024, 08:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
13 Oct. 2024, 08:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Boeing va reduce forţa de muncă cu 10%, adică aproximativ 17.000 de locuri de muncă, pe fondul unei greve a muncitorilor şi a întârzierilor în dezvoltarea unor proiecte, informează Engadget.

Preşedintele şi CEO-ul Boeing, Kelly Ortberg, a anunţat reducerea cu 10% a forţei de muncă a companiei, ceea ce înseamnă eliminarea a aproximativ 17.000 de locuri de muncă, inclusiv la nivel executiv şi managerial.

Ortberg, care a preluat conducerea în august, a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru ca Boeing să rămână competitivă pe termen lung şi să îşi respecte promisiunile faţă de clienţi.

Anunţul a fost făcut în contextul unei greve a muncitorilor din industria aeronautică, care a paralizat producţia în majoritatea fabricilor Boeing, inclusiv cele responsabile pentru modelul 737 Max. Aproximativ 33.000 de sindicalişti participă la această grevă, care a început la mijlocul lunii septembrie, afectând grav finanţele companiei.

În plus faţă de disponibilizări, Ortberg a anunţat şi amânarea dezvoltării avioanelor 777X până în 2026, din cauza problemelor întâmpinate în producţie şi a opririi lucrărilor din cauza grevei.

Compania a început anul 2024 greu, după ce a fost nevoită să reţină la sol avioane 737 Max 9 din motive tehnice, şi continuă să resimtă efectele financiare ale amânării proiectului Starliner, care a înregistrat întârzieri mari, la rândul său.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală