Unul dintre cele mai bune restaurante din lume, cu 3 stele Michelin, se închide

12 Ian. 2023, 17:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Ian. 2023, 17:44 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Noma, un restaurant din Copenhaga, considerat cel mai bun din lume timp de mai mulți ani, se va închide la sfârșitul anului 2024 și va deveni un laborator culinar, scrie The New York Times.

Noma, fondat de bucătarul-șef René Redzepi împreună cu Claus Meyer, a obținut de-a lungul timpului trei stele Michelin, fiind în fruntea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume.

„În 2025, restaurantul se va transforma într-un laborator gigant — o „bucătărie de testare”, a declarat echipa Noma.

Așadar, Noma va deveni un laborator culinar cu normă întreagă, dezvoltând noi preparate și produse pentru platforma sa de comerț online, Noma Projects.

Modelul de restaurant fine dining „este nesustenabil”, iar „din punct de vedere financiar și emoțional, pentru un angajator și o ființă umană, pur și simplu nu funcționează”, le-a spus René Redzepi jurnaliștilor de la The New York Times.

Noma, o abreviere a cuvintelor daneze „nordisk” (nordic) și „mad” (mâncare), oferă un meniu de degustare sezonier. Restaurantul unde clienții plătesc între 450 EUR – 850 EUR (de persoană) pentru un meniu de degustare s-a remarcat prin folosirea ingredientelor locale precum creierul de rață sau acele de molid.

Popular pe rețelele sociale, pe Google Maps și platforme de recenzii ca TripAdvisor, Noma a avut clienți din toate colțurile lumii.

Pe Google Maps, restaurantul are un rating de 4,6 stele și 1.677 de recenzii.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău