Foto//Unul dintre moștenitorii conglomeratului Samsung achiziționează o vilă de 19 milioane de dolari în Beverly Hills

02 Nov. 2021, 04:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Nov. 2021, 04:05 // Actual //  Lupu Eduard

Chung Yong-Jin este unicul fiu al celei mai bogate femei din Coreea de Sud și vărul producătorilor filmului „Parasite”, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2019, scrie forbes.ro

Miliardarul sud-coreean Chung Yong-Jin, nepotul fondatorului Samsung Group, Lee Byung-Chul, a cumpărat cu 19,2 milioane de dolari o vilă superbă în cartierul Flats din Beverly Hills. Vânzătorul, omul de afaceri Aan Sinanta, deținătorul celor mai mari mine de cărbune din Indonezia, a plătit 12,6 milioane de dolari pentru proprietate în 2012 și a scos-o la vânzare acum șase ani, pentru 22 de milioane.

Lee Kun-Hee, președintele Samsung, este unchiul lui Chung Yong-jin, a cărui avere personală, estimată de Forbes SUA la 1,7 miliarde de dolari, provine de la Samsung Electronics și E-Mart, cel mai mare lanț de supermarketuri din Coreea de Sud.

Noua proprietate a lui Chung stă pe un teren de 2.000 de metri pătrați. Impunătoarea vilă în stil toscan are o suprafață utilă de peste 1.000 de metri pătrați, șase dormitoare și zece băi. Din foaierul cu candelabru, accesul la nivelul superior se face pe o impresionantă scară dublă.

La parter, șemineul din marmură este punctul de atracție al livingului clasic, care se deschide spre sala de servit masa, al cărei decor impresionează datorită candelabrului, parchetului impecabil și tavanului casetat.

Dotată cu electrocasnice high-end, cuptor de pizza și cămară (care poate fi transformată în birou) bucătăria gourmet face parte dintr-un spațiu generos destinat preparării și servirii mesei: șase persoane pot mânca la insula din bucătărie sau pot servi micul dejun într-o încăpere separată, de formă semicirculară, ale cărei uși duble cu glasvand se deschid spre terasa din spatele casei.

În vârstă de 53 de ani, Chung Yong-jin a fost căsătorit de două ori și are patru copii. Prima lui soție a fost actrița Go Hyun-jung, cu care a fost căsătorit opt ani, până în 2003. Una dintre marile vedete de televiziune ale Coreei de Sud, Go Hyun-jung a renunțat la carieră după ce s-a măritat. După un divorț în care a pierdut custodia celor doi copii ai săi, Go a revenit în activitate, fiind astăzi una dintre cele mai populare și mai bine plătite actrițe sud-coreene.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău