Foto//Unul dintre moștenitorii conglomeratului Samsung achiziționează o vilă de 19 milioane de dolari în Beverly Hills

02 Nov. 2021, 04:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Nov. 2021, 04:05 // Actual //  Lupu Eduard

Chung Yong-Jin este unicul fiu al celei mai bogate femei din Coreea de Sud și vărul producătorilor filmului „Parasite”, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 2019, scrie forbes.ro

Miliardarul sud-coreean Chung Yong-Jin, nepotul fondatorului Samsung Group, Lee Byung-Chul, a cumpărat cu 19,2 milioane de dolari o vilă superbă în cartierul Flats din Beverly Hills. Vânzătorul, omul de afaceri Aan Sinanta, deținătorul celor mai mari mine de cărbune din Indonezia, a plătit 12,6 milioane de dolari pentru proprietate în 2012 și a scos-o la vânzare acum șase ani, pentru 22 de milioane.

Lee Kun-Hee, președintele Samsung, este unchiul lui Chung Yong-jin, a cărui avere personală, estimată de Forbes SUA la 1,7 miliarde de dolari, provine de la Samsung Electronics și E-Mart, cel mai mare lanț de supermarketuri din Coreea de Sud.

Noua proprietate a lui Chung stă pe un teren de 2.000 de metri pătrați. Impunătoarea vilă în stil toscan are o suprafață utilă de peste 1.000 de metri pătrați, șase dormitoare și zece băi. Din foaierul cu candelabru, accesul la nivelul superior se face pe o impresionantă scară dublă.

La parter, șemineul din marmură este punctul de atracție al livingului clasic, care se deschide spre sala de servit masa, al cărei decor impresionează datorită candelabrului, parchetului impecabil și tavanului casetat.

Dotată cu electrocasnice high-end, cuptor de pizza și cămară (care poate fi transformată în birou) bucătăria gourmet face parte dintr-un spațiu generos destinat preparării și servirii mesei: șase persoane pot mânca la insula din bucătărie sau pot servi micul dejun într-o încăpere separată, de formă semicirculară, ale cărei uși duble cu glasvand se deschid spre terasa din spatele casei.

În vârstă de 53 de ani, Chung Yong-jin a fost căsătorit de două ori și are patru copii. Prima lui soție a fost actrița Go Hyun-jung, cu care a fost căsătorit opt ani, până în 2003. Una dintre marile vedete de televiziune ale Coreei de Sud, Go Hyun-jung a renunțat la carieră după ce s-a măritat. După un divorț în care a pierdut custodia celor doi copii ai săi, Go a revenit în activitate, fiind astăzi una dintre cele mai populare și mai bine plătite actrițe sud-coreene.

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău