Vasile Leu, noul șef interimar al „Termoelectrica” a făcut cunoștință cu angajații municipalității. Ce mesaj a transmis

06 Dec. 2021, 11:09
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2021, 11:09 // Actual //  MD Bani

Noul director general interimar al S.A. „Termoelectrica”, a fost prezentat luni, 6 decembrie 2021, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmisă în direct pe RLIVE.MD.

În cadrul discuțiilor, Vasile Leu a dat asigurări că S.A. „Termoelectrica” va oferi toată deschiderea în prevenirea, identificarea și soluționarea tuturor problemelor din sistem, astfel încât locuitorii Capitalei să beneficieze de servicii de termoficare eficiente și calitative, în regim non stop, scrie Realitatea.md.

La rândul său, edilul Capitalei, Ion Ceban, a menționat că în circumstanțele crizei din ultima perioadă de pe piața energetică, S.A. „Termoelectrica” are o responsabilitate importantă „Sper să fie cald, atunci când trebuie să fie cald”.

În context, directorul general interimar S.A. „Termoelectrica”a dat asigurări că întreprinderea depune tot efortul astfel încât locuitorii Capitalei să se bucure mereu de lumină și căldură în casele lor.

Realitatea.md amintește că directorul general interimar S.A. „Termoelectrica”, Vasile Leu, a fost numit în funcție din data de 2 decembrie curent, după ce Veaceslav Eni, fostul director al instituției, și-a dat demisia luni, 29 noiembrie.

Realitatea Live

15 Apr. 2024, 19:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2024, 19:04 // Actual //  Lupu Eduard

Moneda japoneză şi-a continuat luni deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naţionale, transmit Kyodo şi Reuters.

Luni, dolarul american se tranzacţiona pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de ani, depăşindu-l pe cel care a determinat Banca Centrală a Japoniei (BoJ) să intervină pe piaţă în octombrie 2022.

Declinul yenului vine pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, sprijinit de datele economice care indică faptul că rezerva Federală a SUA ar putea amâna până în septembrie reducerea dobânzilor. De asemenea, evoluţia dolarului a fost determinată şi de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministrul nipon de Finanţe, Shunichi Suzuki, a declarat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţa valutară, iar Tokyo „este pe deplin pregătit să acţioneze”.

Luna trecută, BoJ a majorat dobânda de referinţă, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat o politică de dobânzi negative. Începând din 2016, Banca Japoniei a practicat o politică de dobânzi negative pentru a sprijini activitatea economică şi a favoriza inflaţia, care în Japonia a fost mult timp foarte scăzută. BoJ era ultima mare bancă centrală din lume care aplica dobânzi negative, după ce în Europa această politică a fost abandonată în 2022.

În 2022, autorităţile nipone au cheltuit 9.200 miliarde de yeni (60,6 miliarde de dolari) pentru a sprijini moneda naţională, în trei intervenţii, de fiecare dată insistând că nu protejează un anumit nivel al yenului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău