Veste bombă pentru deținuți! Surpriza pe care le-au pregătit-o autoritățile

28 Dec. 2023, 17:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Dec. 2023, 17:23 // Actual //  Lupu Eduard

Deținuții vor putea utiliza telefoanele mobile, dar și să discute prin intermediul aplicațiilor video, potrivit modificărilor operate de deputați la Codul de Executare.

Printre aspectele cheie ale proiectului se numără introducerea întâlnirilor de scurtă durată online pentru persoanele aflate în detenție, utilizând aplicații de videoconferință. Această inovație are scopul de a facilita comunicarea între deținuți și familiile lor, contribuind la menținerea legăturilor afective în ciuda restricțiilor impuse de detenție. În plus, proiectul propune eliminarea cheltuielilor financiare suportate de deținuți în cazul întâlnirilor fizice de lungă durată.

O altă schimbare notabilă vizează dreptul condamnaților la convorbiri telefonice din cont propriu, iar administrația penitenciarului este obligată să instaleze telefoane în interiorul închisorii pentru a facilita acest proces. Acest demers are scopul de a îmbunătăți accesul la comunicare al persoanelor aflate în detenție.

În plus, proiectul de lege abordează problema automutilărilor, renunțând la practica perceperii plăților pentru tratament și introducând sancțiuni adecvate împotriva celor care comit astfel de acțiuni. Criteriile de separare a condamnaților vor fi, de asemenea, revizuite, iar condițiile de exercitare a dreptului la petiționare vor fi armonizate pentru a asigura o abordare mai echitabilă și coerentă.

Într-un vot covârșitor, 59 de deputați au susținut proiectul de lege în a doua lectură, subliniind importanța acestor modificări pentru consolidarea drepturilor individuale și a respectului pentru demnitatea umană în sistemul penitenciar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău