Victoriabank – cel mai activ dealer primar pe piața VMS pentru al cincilea an consecutiv

25 Ian. 2024, 10:50
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
25 Ian. 2024, 10:50 // Slider //  bani.md

Victoriabank este și își dorește să rămână unul dintre principalii susținători ai economiei și unul dintre cei mai mare investitori din țară în titluri de stat. Cu o contribuție semnificativă la formarea unui sistem bancar modern, Victoriabank a obținut locul întâi în clasamentul dealerilor primari de pe piața valorilor mobiliare de stat pentru al cincilea an consecutiv. Ministerul Finanțelor a recunoscut astfel performanțele remarcabile ale băncii, evidențiind angajamentul constant al Victoriabank față de dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

În total, nouă dealeri primari autorizați au fost evaluați de autorități. Diploma i-a fost înmânată Nataliei Paraschiv, șefa Direcției Trezorerie din cadrul Victoriabank, de către Ion Gumene, secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Această distincție reprezintă aprecierea publică a excelenței băncii în gestionarea valorilor mobiliare de stat și determinarea de a sprijini progresul economic al Moldovei.

„Suntem încântați să fim recunoscuți drept cel mai activ dealer primar din Moldova începând cu anul 2018. Prin acțiunile noastre, demonstrăm nu doar angajamentul, ci și contribuția adusă la sustenabilitatea economică a țării. Suntem hotărâți să consolidăm acest succes prin inovație continuă și prin servicii financiare de încredere pentru clienții noștri”, a subliniat Natalia Paraschiv, șefa Direcției Trezoreria de la Victoriabank.

Valorile mobiliare de stat reprezintă instrumente financiare emise de către Ministerul Finanțelor pentru a-și finanța cheltuielile și proiectele. Din perspectiva unui investitor, acestea sunt considerate o alternativă de economisire și investiție la alte opțiuni precum depozitele bancare, acțiunile sau investițiile imobiliare. Prin achiziționarea de valori mobiliare de stat, clienții Victoriabank contribuie la finanțarea proiectelor Guvernului și, în schimb, primesc dobânzi periodice sau la scadență, plus rambursarea capitalului investit.

În calitate de Dealer Primar pe piața Valorilor Mobiliare de Stat, Victoriabank oferă clienților săi accesul la piața primară și secundară a VMS.

Pe piața primară titlurile de stat pot fi achiziționate prin intermediul licitațiilor de vânzare a acestora pentru următoarele termene de scadență:

  • 91 zile;
  • 182 zile;
  • 364 zile;
  • >1

Informații suplimentare referitoare la operațiuni cu VMS puteți găsi pe site-ul băncii, iar pentru consultații și servicii de intermediere vă așteptăm cu drag în orice unitate Victoriabank.

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău