Victoriabank – cel mai activ dealer primar pe piața VMS pentru al cincilea an consecutiv

25 Ian. 2024, 10:50
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
25 Ian. 2024, 10:50 // Slider //  bani.md

Victoriabank este și își dorește să rămână unul dintre principalii susținători ai economiei și unul dintre cei mai mare investitori din țară în titluri de stat. Cu o contribuție semnificativă la formarea unui sistem bancar modern, Victoriabank a obținut locul întâi în clasamentul dealerilor primari de pe piața valorilor mobiliare de stat pentru al cincilea an consecutiv. Ministerul Finanțelor a recunoscut astfel performanțele remarcabile ale băncii, evidențiind angajamentul constant al Victoriabank față de dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

În total, nouă dealeri primari autorizați au fost evaluați de autorități. Diploma i-a fost înmânată Nataliei Paraschiv, șefa Direcției Trezorerie din cadrul Victoriabank, de către Ion Gumene, secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Această distincție reprezintă aprecierea publică a excelenței băncii în gestionarea valorilor mobiliare de stat și determinarea de a sprijini progresul economic al Moldovei.

„Suntem încântați să fim recunoscuți drept cel mai activ dealer primar din Moldova începând cu anul 2018. Prin acțiunile noastre, demonstrăm nu doar angajamentul, ci și contribuția adusă la sustenabilitatea economică a țării. Suntem hotărâți să consolidăm acest succes prin inovație continuă și prin servicii financiare de încredere pentru clienții noștri”, a subliniat Natalia Paraschiv, șefa Direcției Trezoreria de la Victoriabank.

Valorile mobiliare de stat reprezintă instrumente financiare emise de către Ministerul Finanțelor pentru a-și finanța cheltuielile și proiectele. Din perspectiva unui investitor, acestea sunt considerate o alternativă de economisire și investiție la alte opțiuni precum depozitele bancare, acțiunile sau investițiile imobiliare. Prin achiziționarea de valori mobiliare de stat, clienții Victoriabank contribuie la finanțarea proiectelor Guvernului și, în schimb, primesc dobânzi periodice sau la scadență, plus rambursarea capitalului investit.

În calitate de Dealer Primar pe piața Valorilor Mobiliare de Stat, Victoriabank oferă clienților săi accesul la piața primară și secundară a VMS.

Pe piața primară titlurile de stat pot fi achiziționate prin intermediul licitațiilor de vânzare a acestora pentru următoarele termene de scadență:

  • 91 zile;
  • 182 zile;
  • 364 zile;
  • >1

Informații suplimentare referitoare la operațiuni cu VMS puteți găsi pe site-ul băncii, iar pentru consultații și servicii de intermediere vă așteptăm cu drag în orice unitate Victoriabank.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău