Victoriabank și CCF Moldova, o poveste de generozitate care de 9 ani schimbă destinele copiilor

26 Sept. 2023, 15:41
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 15:41 // Uncategorized //  Trifan Stela

Chișinău, 26 septembrie 2023. Generozitatea și grija față de cei aflați în nevoie definesc esența unei comunități puternice și a unei societăți mai bune. La Victoriabank credem în acest deziderat și suntem mândri să împărtășim cu voi lumina și căldura pe care le-am adus în viețile copiilor din Moldova, prin intermediul unui parteneriat solid cu CCF Moldova. Pentru al nouălea an consecutiv, Victoriabank este partenerul general al Galei Generozității, exprimându-și în acest fel angajamentul constant față de această cauză nobilă.

Cu ocazia celei de-a zecea aniversări a evenimentului CCF Moldova, a fost organizat un bal de excepție, sub patronajul renumitei soprane Valentina Nafornița. Aproximativ 300 de inimi pline de generozitate au fost oaspeții unei seri speciale, unde muzica și caritatea s-au întâlnit pentru a transforma viețile copiilor din orfelinate, precum și ale micuților expuși riscului de a fi separați de familiile lor din cauza sărăciei sau a altor vulnerabilități.

Președintele băncii a urcat pe scenă pentru a primi trofeul Balului Generozității oferit echipei Victoriabank din partea CCF Moldova pentru parteneriatul solid de nouă ani și pentru implicarea și promovarea valorilor de responsabilitate socială. În discursul său, Levon Khanikyan a menționat că succesul Victoriabank este strâns legat de binele comunităților în care activează.

Cu fiecare ediție a acestui eveniment, conștientizăm cu toții puterea pe care o pot avea generozitatea și solidaritatea în transformarea vieților copiilor. Eu am trei băieți și așa cum îmi doresc din tot sufletul ca ei să crească în armonie, așa vreau și ca toți copii din țară să fie fericiți.Sunt convins că împreună putem construi un viitor mai bun pentru copii. Victoriabank va fi alături în fiecare etapă a acestei frumoase călătorii. Pe noi totul ne apropie, nimic nu ne desparte!”, a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

A zecea ediție a Balului Generozității a fost un succes răsunător. Prin intermediul licitației organizate în cadrul evenimentului, au fost colectați 71,241 de euro pentru a contribui la incluziunea copiilor și la îmbunătățirea condițiilor lor de educație.

Pentru aceeași cauză nobilă, Victoriabank a participat și la ediția din 2023 în echipa „Run for Children” a CCF Moldova. 35 de angajați ai băncii au alergat la Maratonul „Chișinău Big Hearts”. Acest eveniment sportiv unic a reprezentat nu doar o ocazie de a practica sportul, ci și de a susține activ o cauză umanitară, evidențiind angajamentul nostru social.

Printre alte activități susținute anterior de Victoriabank în beneficiul CCF Moldova se numără campania anuală „Povești de acasă” și licitația de caritate „Cumpără artă – susține un copil”.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău