(VIDEO) 10 LEI// Ion Guștiuc, JustConsult: De la împărțit pliante la dividende de un milion de lei. Cheia succesului

11 Apr. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
11 Apr. 2022, 18:04 // Interviu //  MD Bani

Din dorința de a ajuta oamenii să perfecteze legal și corect actele românești, în 2003, Ion Guștiuc a lansat compania JustConsult – Cetățenie Română. În prezent are o echipă de peste 90 de persoane, număr care este mereu în creștere, întrucât sunt în căutare de colegi. Pentru 2022 își propune să dubleze numărul de angajați. În viziunea lui „echipa este resursa de bază” pentru creșterea și dezvoltarea unei companii. În cadrul emisiunii „10 LEI” am discutat cu Ion Guștiuc despre parcursul său antreprenorial, fondarea și dezvoltarea JustConsult, dificultățile moldovenilor în obținerea actelor românești. De asemenea, l-am întrebat dacă se consideră o persoană de succes.

Până în prezent, JustConsult a deservit peste 300.000 de clienți. Valorile de bază ale companiei fiind: legalitatea, transparența, corectitudinea și verticalitatea. În anul 2021, fondatorul companiei a obținut peste un milion de lei din dividende.

Istoria afacerii

Ion Guștiuc are peste 30 de tentative de a lansa afaceri precum imobiliare, asigurări, JustConsult fiind o companie care a apărut din necesitatea de a rezolva o problemă a societății din Republica Moldova și anume problemele cu perfectarea actelor românești.

Istoria companiei începe în 2003 când a început a vinde pliante pentru a-l cunoaște mai multe persoane care au nevoie care au nevoie de serviciile pe care le propune. A investit banii proprii, de asemenea a apelat la credite pentru dezvoltarea companiei.

„Să împarți pliante în costum nu înseamnă nimic înjositor. Din contra, este o modalitate de a deveni cunoscut ca om și ca specialist. Respectiv, este un instrument care m-a făcut cunoscut.”

Concurența

Pentru Ion Guștiuc concurența nu este un impediment, din contra, o percepe ca pe un avantaj. Cu toate acestea, s-a confruntat cu concurența neloială, în care unii foloseau diverse metode ilegale pentru a-și atinge scopul.

„Pentru mine contează să fie concurența sănătoasă. În orice afacere sunt concurenți care îmbunătățesc nișa. Eu percep concurența ca pe o competiție care îți oferă șansa să devii mai bun.”

Pentru a fi mai bun, fondatorul companiei urmărește concurența din acest domeniu. Potrivit lui, până în anul 2021 urmărea peste 480 de companii ce oferă servicii de perfectare a actelor românești.

Serviciile cel mai des solicitate de moldoveni la JustConsult:

  • pașaport românesc;
  • permis de conducere românesc;
  • alocații pentru copil;
  • depunerea dosarului de la zero pentru cetățenia română;
  • programare la diverse servicii;
  • asistență juridică în diferite organe de control;

Potrivit fondatorului JustConsult, în pandemie mai mulți moldoveni au conștientizat importanța actelor românești și s-a observat intenția oamenilor de a obține aceste acte, numărul doritorilor s-a dublat, dacă nu chiar s-a triplat. Cu toate acestea, termenul de așteptare a crescut din cauza COVID-19.

Echipa

Ion Guștiuc spune că a reușit în acest domeniu datorită valorilor pe care le împărtășește: onestitate, corectitudine, cinste.

„Oamenii pe valori se adună. Mi-am adunat în echipa mea oameni care apreciază și împărtășesc aceste valori. Ce oameni aduni așa cheiță de succes ai.”

Pentru a-și motiva echipa, fondatorul JustConsult folosește metode precum: team buildinguri, suport financiare pentru evenimente în familie, etc.

„Om de succes”

La vârsta de 38 de ani, Ion Guștiuc se consideră un om de succes. Se simte împlinit datorită familiei frumoase, dar și a echipei care continuă să o dezvolte. Acum nu-i rămâne decât să savureze acest succes.

„Pentru moment trebuie să recunosc și să mă mulțumesc cu faptul că sunt un om de succes. Cu toate acestea nu reușesc să savurez acest succes, deoarece sunt nemulțumit și vreau să obțin mai multe. Bani nu mai vreau, vreau calitatea vieții și calitatea spirituală.”

Ion Guștiuc visează ca toții antreprenorii să fie transparenți cu clienții și angajații.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău