(VIDEO) 10 LEI// Zina Cernalevschi, designer de accesorii: Un freelancer nu este om atât de liber precum pare

04 Apr. 2022, 17:58
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Apr. 2022, 17:58 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Ea este cea care oferă doamnelor și domnișoarele un motiv în plus pentru a zâmbi. Prin accesoriile pe care le creează, invitata emisiunii 10 LEI îți poate accentua individualitatea și gingășia. Majoritatea femeilor care apelează la produsele ei sunt miresele, întrucât ea este și administratoarea unui salon de mariaj din Capitală. De fiecare dată încearcă ceva nou, îi place să experimenteze cu diverse culori și elemente deosebite.

De mai bine de 5 ani Zina Cernalevschi s-a lansat în domeniului freelancingului și creează accesorii pentru femei sub brandul „Zini Accessories”. A absolvit studii de contabilitate și chiar a activat o perioadă în acest domeniu, dar creativitatea și dragostea pentru accesorii au influențat-o să renunțe la această profesie. Acest spirit creativ vine încă din copilărie, când visa să devină designer de interior.

„Creez accesorii pentru femei: cercei, cercuri, accesorii pentru mirese.”

Atunci când a început lucrul într-un salon de mariaj, Zina Cernalevschi a observat că majoritatea mireselor poartă aceleași accesorii. Astfel, a decis să diversifice gama de produse și a început să le creeze singură.

„Mi se părea că toate fetele sunt la fel, toate accesoriile sunt la fel și îmi doream ca fiecare dintre ele să se simtă unică. Astfel, am încercat să le ofer posibilitatea să-și creeze singură: ideea să fie a miresei, iar eu să-i creez accesoriul ideal care-i va rămâne ei ca amintire.”

Întrucât este freelancer, Zina Cernalevschi susține că activitatea de liber profesionist are avantajele și dezavantajele sale. În primul rând ai posibilitatea să te manifești prin creativitate, poți crea un produs nou și cunoști oameni noi. În același timp, ai nevoie de mai mult timp pentru a crea produsul final, te ocupi singur de tot procesul: de la alegerea materialelor până la distribuirea către clienți. În timpul liber se dedică activității sale de suflet și anume accesoriile.

„Un freelancer nu este un om atât de liber precum pare. Sunt persoane care lucrează foarte mult, care se culcă cu ideea și se trezesc cu ideea. Este ușor să mergi la un serviciu de la 08:00 până la 17:00 și ai scăpat de această grijă. Când creezi sigur poți să stai și până la unu noaptea și nu pentru că ești obligat, dar pentru că vrei să vezi rezultatul, pentru că această este măiestria, idea ta și un mic copil.”

Pe viitor, își propune să învețe și alte persoane să creeze accesorii și de ce nu, să lanseze atelierul propriu.

Locul de muncă, adică salonul de mariaj și instagramul sunt canalele de vânzare ale accesoriilor pe care le creează.

Pentru brandul său a ales un nume ce poate fi memorat ușor și care o reprezintă, întrucât sunt inițialele numelui său.

„Așa îmi spun prietenii, ei mă numesc Zini. Este ceva care se memorează ușor, iar culorile sunt feminine.”

Ideile pe care le are și dorința de a crea ceva nou reprezintă sursa sa de inspirație și motivație. Pentru ea, accesoriile sunt o sursă de energie și relaxare.

„Mă motivează ideile noi pe care le văd și îmi fură atenția, Aș vrea să creez și să văd rezultatul final. Această activitate îmi încarcă bateriile.”

Întrucât Republica Moldova se confruntă cu o perioadă dificilă, în contextul crizei refugiaților, Zina Cernalevschi a decis să doneze 10% din venit pentru susținerea persoanelor care au fugit din cauza războiului din Ucraina.

Pentru mai multe detalii urmăriți interviul integral.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău