(VIDEO) 10 LEI// Zina Cernalevschi, designer de accesorii: Un freelancer nu este om atât de liber precum pare

04 Apr. 2022, 17:58
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
04 Apr. 2022, 17:58 // Interviu //  MD Bani

Ea este cea care oferă doamnelor și domnișoarele un motiv în plus pentru a zâmbi. Prin accesoriile pe care le creează, invitata emisiunii 10 LEI îți poate accentua individualitatea și gingășia. Majoritatea femeilor care apelează la produsele ei sunt miresele, întrucât ea este și administratoarea unui salon de mariaj din Capitală. De fiecare dată încearcă ceva nou, îi place să experimenteze cu diverse culori și elemente deosebite.

De mai bine de 5 ani Zina Cernalevschi s-a lansat în domeniului freelancingului și creează accesorii pentru femei sub brandul „Zini Accessories”. A absolvit studii de contabilitate și chiar a activat o perioadă în acest domeniu, dar creativitatea și dragostea pentru accesorii au influențat-o să renunțe la această profesie. Acest spirit creativ vine încă din copilărie, când visa să devină designer de interior.

„Creez accesorii pentru femei: cercei, cercuri, accesorii pentru mirese.”

Atunci când a început lucrul într-un salon de mariaj, Zina Cernalevschi a observat că majoritatea mireselor poartă aceleași accesorii. Astfel, a decis să diversifice gama de produse și a început să le creeze singură.

„Mi se părea că toate fetele sunt la fel, toate accesoriile sunt la fel și îmi doream ca fiecare dintre ele să se simtă unică. Astfel, am încercat să le ofer posibilitatea să-și creeze singură: ideea să fie a miresei, iar eu să-i creez accesoriul ideal care-i va rămâne ei ca amintire.”

Întrucât este freelancer, Zina Cernalevschi susține că activitatea de liber profesionist are avantajele și dezavantajele sale. În primul rând ai posibilitatea să te manifești prin creativitate, poți crea un produs nou și cunoști oameni noi. În același timp, ai nevoie de mai mult timp pentru a crea produsul final, te ocupi singur de tot procesul: de la alegerea materialelor până la distribuirea către clienți. În timpul liber se dedică activității sale de suflet și anume accesoriile.

„Un freelancer nu este un om atât de liber precum pare. Sunt persoane care lucrează foarte mult, care se culcă cu ideea și se trezesc cu ideea. Este ușor să mergi la un serviciu de la 08:00 până la 17:00 și ai scăpat de această grijă. Când creezi sigur poți să stai și până la unu noaptea și nu pentru că ești obligat, dar pentru că vrei să vezi rezultatul, pentru că această este măiestria, idea ta și un mic copil.”

Pe viitor, își propune să învețe și alte persoane să creeze accesorii și de ce nu, să lanseze atelierul propriu.

Locul de muncă, adică salonul de mariaj și instagramul sunt canalele de vânzare ale accesoriilor pe care le creează.

Pentru brandul său a ales un nume ce poate fi memorat ușor și care o reprezintă, întrucât sunt inițialele numelui său.

„Așa îmi spun prietenii, ei mă numesc Zini. Este ceva care se memorează ușor, iar culorile sunt feminine.”

Ideile pe care le are și dorința de a crea ceva nou reprezintă sursa sa de inspirație și motivație. Pentru ea, accesoriile sunt o sursă de energie și relaxare.

„Mă motivează ideile noi pe care le văd și îmi fură atenția, Aș vrea să creez și să văd rezultatul final. Această activitate îmi încarcă bateriile.”

Întrucât Republica Moldova se confruntă cu o perioadă dificilă, în contextul crizei refugiaților, Zina Cernalevschi a decis să doneze 10% din venit pentru susținerea persoanelor care au fugit din cauza războiului din Ucraina.

Pentru mai multe detalii urmăriți interviul integral.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

Piața neagră a țigaretelor înregistrează o ușoară scădere în luna ianuarie 2024, ajungând la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu 8,5% la finele anului 2023, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel.

„În luna ianuarie, cea mai mare scădere a contrabandei se înregistrează în nord-est, cu 10,5 p.p. până la 19,2%. Cu toate acestea, regiunea continuă să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. În ianuarie, singura regiune în care piața neagră crește semnificativ este sud, cu 4,1 p.p. până la 10,4%. Majorarea este corelată cu apariția ca sursă de proveniență a Bulgariei, începând de anul trecut. Ca proveniență, cea mai mare pondere o deține Duty Free (peste 40%), urmată de Moldova (21,6%), Cheap Whites (13%) și Bulgaria (12,8%)”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.

Platforma Stopcontrabanda.ro a raportat că peste 10 milioane de țigarete de contrabandă au fost capturate de autorități în zona de sud a țării începând din acest an, reflectând o tendință de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sudul țării, unde prețurile sunt mai mici.

Directorul relațiilor externe al Ariei Europa de Sud Est a British American Tobacco, Ileana Dumitru, a salutat eforturile autorităților în combaterea contrabandei, menționând instalarea primelor două scannere vamale în vămile Giurgiulești și Albița.

În același timp, veniturile din accize au înregistrat o creștere semnificativă în ianuarie 2024, cu 48,1% față de anul anterior, susținute de încasările din accizele pentru produsele din tutun, cu o creștere de 91,4%.

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications la JTI România, Moldova și Bulgaria, a subliniat necesitatea unui mediu legislativ stabil pentru a menține parteneriatele cu statul, criticând propunerile legislative anti-tutun care ar putea alimenta piața neagră.

Aceste evoluții survin în contextul unei concentrări sporite a eforturilor de combatere a contrabandei cu țigarete, cu rapoarte ale Poliției de Frontieră care indică o creștere a capturărilor și destructurarea a trei grupuri infracționale organizate în 2023.

Anual, companiile de tutun contribuie semnificativ la bugetul statului, vărsând aproximativ 20 miliarde de lei reprezentând accize, TVA și alte taxe și contribuții.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău