(VIDEO) 10 LEI// Zina Cernalevschi, designer de accesorii: Un freelancer nu este om atât de liber precum pare

04 Apr. 2022, 17:58
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Apr. 2022, 17:58 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Ea este cea care oferă doamnelor și domnișoarele un motiv în plus pentru a zâmbi. Prin accesoriile pe care le creează, invitata emisiunii 10 LEI îți poate accentua individualitatea și gingășia. Majoritatea femeilor care apelează la produsele ei sunt miresele, întrucât ea este și administratoarea unui salon de mariaj din Capitală. De fiecare dată încearcă ceva nou, îi place să experimenteze cu diverse culori și elemente deosebite.

De mai bine de 5 ani Zina Cernalevschi s-a lansat în domeniului freelancingului și creează accesorii pentru femei sub brandul „Zini Accessories”. A absolvit studii de contabilitate și chiar a activat o perioadă în acest domeniu, dar creativitatea și dragostea pentru accesorii au influențat-o să renunțe la această profesie. Acest spirit creativ vine încă din copilărie, când visa să devină designer de interior.

„Creez accesorii pentru femei: cercei, cercuri, accesorii pentru mirese.”

Atunci când a început lucrul într-un salon de mariaj, Zina Cernalevschi a observat că majoritatea mireselor poartă aceleași accesorii. Astfel, a decis să diversifice gama de produse și a început să le creeze singură.

„Mi se părea că toate fetele sunt la fel, toate accesoriile sunt la fel și îmi doream ca fiecare dintre ele să se simtă unică. Astfel, am încercat să le ofer posibilitatea să-și creeze singură: ideea să fie a miresei, iar eu să-i creez accesoriul ideal care-i va rămâne ei ca amintire.”

Întrucât este freelancer, Zina Cernalevschi susține că activitatea de liber profesionist are avantajele și dezavantajele sale. În primul rând ai posibilitatea să te manifești prin creativitate, poți crea un produs nou și cunoști oameni noi. În același timp, ai nevoie de mai mult timp pentru a crea produsul final, te ocupi singur de tot procesul: de la alegerea materialelor până la distribuirea către clienți. În timpul liber se dedică activității sale de suflet și anume accesoriile.

„Un freelancer nu este un om atât de liber precum pare. Sunt persoane care lucrează foarte mult, care se culcă cu ideea și se trezesc cu ideea. Este ușor să mergi la un serviciu de la 08:00 până la 17:00 și ai scăpat de această grijă. Când creezi sigur poți să stai și până la unu noaptea și nu pentru că ești obligat, dar pentru că vrei să vezi rezultatul, pentru că această este măiestria, idea ta și un mic copil.”

Pe viitor, își propune să învețe și alte persoane să creeze accesorii și de ce nu, să lanseze atelierul propriu.

Locul de muncă, adică salonul de mariaj și instagramul sunt canalele de vânzare ale accesoriilor pe care le creează.

Pentru brandul său a ales un nume ce poate fi memorat ușor și care o reprezintă, întrucât sunt inițialele numelui său.

„Așa îmi spun prietenii, ei mă numesc Zini. Este ceva care se memorează ușor, iar culorile sunt feminine.”

Ideile pe care le are și dorința de a crea ceva nou reprezintă sursa sa de inspirație și motivație. Pentru ea, accesoriile sunt o sursă de energie și relaxare.

„Mă motivează ideile noi pe care le văd și îmi fură atenția, Aș vrea să creez și să văd rezultatul final. Această activitate îmi încarcă bateriile.”

Întrucât Republica Moldova se confruntă cu o perioadă dificilă, în contextul crizei refugiaților, Zina Cernalevschi a decis să doneze 10% din venit pentru susținerea persoanelor care au fugit din cauza războiului din Ucraina.

Pentru mai multe detalii urmăriți interviul integral.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef al publicaţiei, Oleg Roldughin, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

„Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi”, a spus Roldughin.

Puțin dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate, a spus el.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

În cursul anchetei, Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul lui Putin de la Ghelendjik (ţinutul Krasnodar) construiesc de asemenea adăposturi private pentru preşedinte.

Numărul buncărelor private este net superior celor care pot fi identificate prin contracte oficiale sau alte documente.
Potrivit jurnalistului, un grup de muncitori a descoperit că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Ei au găsit din întâmplare aceste tuneluri. La scurt timp, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative, unii dintre ei fiind pasibili de pedeapsa cu închisoarea şi trebuind să părăsească Rusia.

Roldughin a adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a devenit preşedinte. De exemplu, ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 55 milioane de ruble (circa 902.000 dolari) pentru trei ascensoare.
„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, susţine Roldughin, care explică unde se află buncărele lui Putin.

Mai întâi există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Potrivit jurnaliştilor, celebrul sistem Metro-2 (denumire neoficială pentru buncărele clasificate anterior) leagă clădirile guvernamentale din Moscova (în principal Kremlinul) de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

Jurnaliştii de la Sobesednik au descoperit una din intrările secrete ale unui tunel în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.

Jurnaliştii au relatat că există zeci de instalaţii de acest tip în capitala Federaţiei Ruse în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). Multe dintre ele sunt concentrate de asemenea în jurul fostului teren viran numit Ramenki-43, unde ar exista un întreg oraş subteran, legat de Kremlin prin tuneluri.

În plus, există adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre.

Jurnaliştii cred că există un alt buncăr sub muntele Iamantau, într-un oraş bine ascuns în Ural într-un oraş numit Mejgorie, situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa.

„Formaţiunea teritorială administrativă închisă” (oraşe secrete, cunoscute sub numele de ZATO, în limba rusă), Mejgorie a apărut combinând două orăşele militare, Beloreţk-15 şi Beloreţk-16, situate la 20 km unul de altul. În general, se presupune că circa 15.000 de persoane locuiesc acolo. Nici măcar localnicii din regiune nu pot intra în oraş decât cu permise speciale.

Jurnaliştii subliniază că anumite lucrări la muntele Iamantau s-au intensificat în ultimul timp. S-au cheltuit mulţi bani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău