(VIDEO) Atenție consumatori, design nou la factura de energie electrică de la Premier Energy. Cum va arăta acum

10 Aug. 2021, 10:34
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 10:34 // Actual //  MD Bani

ÎCS „Premier Energy” SRL a lansat un nou design al facturilor de energie electrică pentru consumatorii casnici și noncasnici. Astfel, începând cu data de 10 august 2021 consumatorii vor primi factura cu un aspect vizual atractiv și modern și conținuturi restructurate.

Potrivit Premier Energy, noul format permite consumatorilor să consulte toate informațiile obligatorii în conformitate cu reglementările în vigoare cu privire la energia electrică, date utile despre modalitățile de achitare, recepționarea facturii prin email, opțiunile Cabinetului personal, precum și o serie de recomandări despre eficiența energetică și securitatea electrică.

Astfel, pe prima pagină, la fel ca până în prezent, consumatorii vor găsi datele personale ale consumatorului și cele bancare ale furnizorului, compartimentele obligatorii cu datele specifice facturii curente: numărul locului de consum, (NLC), numărul facturii şi numărul contractului de furnizare semnat cu consumatorul. De asemenea, este indicată adresa locului de consum, pentru care este emisă factura, data emiterii acesteia, perioada pentru care a fost facturată şi data limită de achitare, pentru a evita acumularea de restanțe. În continuare sunt precizate suma totală pentru consumul curent, suma unei eventuale datorii pentru facturile anterioare sau cea depusă în avans, dacă acestea există, precum şi suma totală spre plată.

De asemenea, consumatorul poate analiza graficul consumului de energie electrică pentru ultimele 12 luni, atât consumul real în kW, cât și cel mediu echivalent în kWh, şi poate cunoaște din ce este compus consumul său. Totodată, se prezintă tabelul cu numărul contorului, tipul de consum, indicațiile precedente și cele actuale ale contorului, numărul de kilowați consumați, modul de citire al contorului (real sau estimativ), tariful reglementat per kilowatt/oră, conform ultimei aprobări a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În luna august consumatorii vor găsi în partea de jos a facturii un mesaj informativ despre lansarea noului format al facturii.

Tot pe prima pagină a facturii, ulterior, vor fi prezentate un șir de sugestii de reducere a consumului de energie, care pot fi şi o sursă de economie de bani.

Informații utile vor fi prezentate și pe partea verso a facturii. Astfel, consumatorii pot consulta datele de contact ale furnizorului de energie pentru a clarifica orice întrebare cu privire la semnarea, reperfectarea contractului de furnizare, calcularea sau recalcularea facturii, dar și datele de contact ale operatorului de distribuție, care le vor fi utile consumatorilor în cazul racordării unui nou punct de consum, pentru servicii de proiectare și montare a rețelelor, verificarea contorului sau eventuale deranjamente în rețea.

Continuând ideea unei bune informări a publicului, în factură au fost incluse două grafice care prezintă componentele prețului mediu pentru energia electrică și structura totală a surselor utilizate în anul precedent.

Totodată consumatorii pot găsi informații utile despre modalitățile de plată, recepționarea facturii prin email, înregistrarea în Cabinetul personal de pe pagina www.premierenergy.md și alte aspecte importante în relația cu furnizorul de energie electrică.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău