(VIDEO) Atenție consumatori, design nou la factura de energie electrică de la Premier Energy. Cum va arăta acum

10 Aug. 2021, 10:34
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 10:34 // Actual //  MD Bani

ÎCS „Premier Energy” SRL a lansat un nou design al facturilor de energie electrică pentru consumatorii casnici și noncasnici. Astfel, începând cu data de 10 august 2021 consumatorii vor primi factura cu un aspect vizual atractiv și modern și conținuturi restructurate.

Potrivit Premier Energy, noul format permite consumatorilor să consulte toate informațiile obligatorii în conformitate cu reglementările în vigoare cu privire la energia electrică, date utile despre modalitățile de achitare, recepționarea facturii prin email, opțiunile Cabinetului personal, precum și o serie de recomandări despre eficiența energetică și securitatea electrică.

Astfel, pe prima pagină, la fel ca până în prezent, consumatorii vor găsi datele personale ale consumatorului și cele bancare ale furnizorului, compartimentele obligatorii cu datele specifice facturii curente: numărul locului de consum, (NLC), numărul facturii şi numărul contractului de furnizare semnat cu consumatorul. De asemenea, este indicată adresa locului de consum, pentru care este emisă factura, data emiterii acesteia, perioada pentru care a fost facturată şi data limită de achitare, pentru a evita acumularea de restanțe. În continuare sunt precizate suma totală pentru consumul curent, suma unei eventuale datorii pentru facturile anterioare sau cea depusă în avans, dacă acestea există, precum şi suma totală spre plată.

De asemenea, consumatorul poate analiza graficul consumului de energie electrică pentru ultimele 12 luni, atât consumul real în kW, cât și cel mediu echivalent în kWh, şi poate cunoaște din ce este compus consumul său. Totodată, se prezintă tabelul cu numărul contorului, tipul de consum, indicațiile precedente și cele actuale ale contorului, numărul de kilowați consumați, modul de citire al contorului (real sau estimativ), tariful reglementat per kilowatt/oră, conform ultimei aprobări a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În luna august consumatorii vor găsi în partea de jos a facturii un mesaj informativ despre lansarea noului format al facturii.

Tot pe prima pagină a facturii, ulterior, vor fi prezentate un șir de sugestii de reducere a consumului de energie, care pot fi şi o sursă de economie de bani.

Informații utile vor fi prezentate și pe partea verso a facturii. Astfel, consumatorii pot consulta datele de contact ale furnizorului de energie pentru a clarifica orice întrebare cu privire la semnarea, reperfectarea contractului de furnizare, calcularea sau recalcularea facturii, dar și datele de contact ale operatorului de distribuție, care le vor fi utile consumatorilor în cazul racordării unui nou punct de consum, pentru servicii de proiectare și montare a rețelelor, verificarea contorului sau eventuale deranjamente în rețea.

Continuând ideea unei bune informări a publicului, în factură au fost incluse două grafice care prezintă componentele prețului mediu pentru energia electrică și structura totală a surselor utilizate în anul precedent.

Totodată consumatorii pot găsi informații utile despre modalitățile de plată, recepționarea facturii prin email, înregistrarea în Cabinetul personal de pe pagina www.premierenergy.md și alte aspecte importante în relația cu furnizorul de energie electrică.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău