(VIDEO) „Cabana” de 40 de metri pătrați care costă doar 50.000 de dolari în care locuiște Elon Musk. Cum arată

25 Iun. 2021, 12:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Iun. 2021, 12:22 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk și-a vândut toate casele în valoare de milioane de dolari pe care le deținea și s-a mutat în Texas. Acolo, controversatul miliardar locuiește în „curtea” companiei SpaceX, la care este acționar principal.

De la sfârșitul lui 2020, Musk locuiește într-o casă de mici dimensiuni, prefabricată, care costă doar 50.000 de dolari în varianta de bază. Căsuța construită de firma Boxabl, este o casită cu o suprafață de aproape 40 de metri pătrați. Aceasta a fost prezentată de firmă într-un clip video publicat pe YouTube. Boxabl nu a spus cui îi aparține, dar acest lucru a devenit evident.

În spaniolă casită înseamnă „cabană” și este o căsuță care să găsește, deseori, în curtea unei construcții mai mari. Interiorul acesteia este, de obicei, deschis și combină dormitorul cu livingul și bucătăria. Baia se află într-o încăpere separată.

Casita lui Elon Musk este solidă și ușor de mutat

Căsuța construită de Boxabl este pliabilă și poate fi instalată și mutată rapid. La exterior este realizată din panouri de ciment și are cadru din oțel.

Casita este suficient de ușoară pentru a fi remorcată de un vehicul precum un Tesla Model X. Clienții pot personaliza locuințele. Musk locuiește, se pare, într-un model de bază.

Boxabl are planuri mari de viitor. Compania a prezentat un concept de Casita care poate fi instalat pe planeta Marte, pe care Elon Musk dorește să construiască o colonie umană.

Musk are o familie mare, care nu locuiește, însă, cu el pe terenul Space X. Șeful Tesla are șase copii.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală