VIDEO Conferință dedicată Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor 2023

15 Mart. 2023, 13:43
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2023, 13:43 // Actual //  MD Bani

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor marchează în fiecare an, la data de 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, pentru a sublinia gradul de conștientizare la nivel mondial a drepturilor și necesităților consumatorilor.

Această zi constituie o excelentă ocazie pentru a consolida respectarea și protejarea drepturilor tuturor consumatorilor, dar și de a protesta împotriva abuzurilor de pe piață și a nedreptăților sociale care subminează aceste drepturi. În fiecare an, se lansează o temă de marcare a Zilei Internaționale a Consumatorilor, pentru acest an tema propusă fiind „Responsabilizarea consumatorilor prin tranziții cu energie curată”, o temă de maxim interes pentru consumatorii din întreaga lume.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor, autoritate publică centrală responsabilă de implementarea politicii în domeniul protecţiei consumatorilor şi de efectuare a controlului de stat asupra respectării prevederilor legislaţiei în acest domeniu în Republica Moldova a organizat la data de 15 martie curent o masă rotundă cu prilejul zilei mondiale a protecției consumatorilor, cu genericul: 20 de ani de – provocări, realizări și priorități de dezvoltare ale autorităților publice abilitate cu funcții de reglementare în domeniul protecției consumatorilor.

În intervenția sa, Dl Sergiu Dărănuță, șeful Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor a ținut să mulțumească tuturor pentru disponibilitate de a participa în cadrul conferinței și de asemenea a declarat că Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor trebuie să fie un imbold la creşterea gradului de conştientizare, la nivel național și mondial, a contribuţiei semnificative pe care o are protecția consumatorilor în dezvoltarea durabilă a unei societăți şi de a încuraja agenții economici să pună accentul pe calitatea produselor și serviciilor, în drumul spre prosperitate şi creştere economică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În cuvântul său de deschidere, Dna Ina Voicu , Secretar general al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării şi-a exprimat încrederea că se vor obține rezultate frumoase în domeniul protecției consumatorilor prin prisma colaborării cu toate instituțiile pe domeniul protecției consumatorilor. Fiind un eveniment semnificativ a felicitat toți consumatorii cu prilejul Zilei Mondiale a Consumatorilor, în continuare va facilita colaborarea eficientă în vederea implementării celor mai bune practici pe domeniul protecție consumatorilor.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor este autoritatea administrativă care coordonează la nivel naţional controlul respectării legislaţiei cu privire la protecţia consumatorilor, având statut de punct de contact naţional și în calitate de birou unic de legătură în domeniul cooperării privind încălcările transfrontaliere în domeniul protecției consumatorilor asigură participanții la conferință că toate recomandările enunțate vor fi sistematizate în scopul consolidării capacităților instituționale privind asigurarea respectării drepturilor consumatorilor și recuperarea prejudiciilor în sistemul judiciar și extrajudiciar precum și diminuarea riscului de apariție a produselor și serviciilor periculoase pe piață.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău