(VIDEO) De ce o țară are nevoie de rezerve valutare? Banca Națională a Moldovei răspunde

29 Nov. 2021, 17:32
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Nov. 2021, 17:32 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Banca Națională a Moldovei (BNM) păstrează și gestionează rezervele valutare ale statului, în principal, pentru a finanța eventualele dezechilibre ale balanței de plăți.

Rezervele valutare sunt constituite din active de nominate în dolari SUA, EURO, lire sterline și alte valute. În procesul de gestionare a rezervelor, prioritatea BNM este să mențină un grad înalt de siguranță și de lichiditate a investițiilor. Suficiența acestor active se apreciază conform practicilor internaționale, cu ajutorul mai multor indicatori, printre care: acoperirea unei perioade adecvate de import și gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt.

Rezervele pot fi utilizate strict în scopurile stabilite.

În cazul în care rezervele valutare ar scădea sub nivelul adecvat ar putea fi afectată economia, ratingul de țară și încrederea investitorilor străini.

Rolul rezervelor valutare este de a asigura credibilitatea și stabilitatea financiară a țării, de a onora plăți la obligațiunile externe ale statului și a face față unor șocuri neprevăzute.

Urmărește campania de educație financiară a Băncii Naționale a Moldovei.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău