Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0.5576%
 • USD
  17.8399
  0.3503%
 • RUB
  0.2391
  0.5019%
 • RON
  4.3609
  0.5572%
 • UAH
  0.6431
  0.2799%

(VIDEO) Diacov, Novac, Mustață și alții riscă să rămână fără avere. Dosarele se află în judecată

15 Mart. 2021, 16:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
15 Mart. 2021, 16:05 // Actual //  Fetco Veronica

Direcția juridică a Autorității Naționale de Integritate a trimis în instanța de judecată șase dosare privind confiscarea averii, în urma controalelor efectuate de către inspectorii de integritate, printre care și a doi actuali deputați și un ex-parlamentar.

„Novac, Ciobănaș, Mustață, Munteanu, Nae Simion Pleșca și Diacov. Toate dosarele sunt în lucru. Așteptăm deja să vedem cum vor fi soluționate dosarele în instanță și soluțiile pe care le va da judecata”, a anunțat astăzi președinta ANI, Rodica Antoci, în cadrul ședinței Consiliului de Integritate al ANI.

În replică, președinta țării, Maia Sandu, care a participat la ședința Consiliului de Integritate al ANI a afirmat că „pe noi nu ne interesează numele celor vizați, ci numărul dosarelor, care au fost expediate în instanța de judecată pentru a confisca averea demnitarilor”, care s-au îmbogățit ilicit, în timp ce se aflau în funcții publice, iar averea lor depășește cu mult venitul oficial pe care-l declară în declarația de avere și interese personale, scrie realitatea.md.

„Șase dosare la trei ani este foarte puțin. Dacă și în următorii trei ani o să avem șase dosare, atunci nu vom opri corupția în țară. Problema cea mare e în dosarele de delapidare a banilor publici. Noi știm că sunt foarte multe cazuri de acest gen. Am vorbit mai înainte de cazurile judecătorilor și procurorilor, a angajaților din sectorul public, care nu pot justifica prin salariul primit de la stat averea – castelele și mașinile super scumpe pe care le au. Am văzut cazuri pe primari, care la fel trebuie să răspundă, însă nu am văzut primari cu mașini de sute de mii de euro, la salarii de 10-15 mii de lei”, s-a revoltat Maia Sandu.

Amintim că, averea deputatului democrat Dumitru Diacov și celui socialist, Grigore Novac, au fost verificate suplimentar de ANI, din cauza neconcordanței în declarațiile de avere și interese personale cu venitul acestora declarat oficial.

Realitatea Live„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
07 Mai 2021, 06:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Mai 2021, 06:50 // Actual //  Otilia Cotruța

Deputatul „PRO Moldova” și fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, anunță că fostul lider al PDM, Vladi Plahotniuc, și ex-vicepreședintele formațiunii, Serghei Iaralov, au depus un autodenunț la Procuratură după ce i-au transmis lui Igor Dodon o sacoșă cu bani în iunie 2019. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

„După actul de predare a „kuliokului”, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au mers la Procuratură și au făcut autodenunț. Deja trebuie să întrebați procurorii ce e cu acel autodenunț…

Din câte eu îmi amintesc, ceea ce s-a discutat atunci, imediat după autodenunț, Procuratura a venit și a extras toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”, a declarat el.

Amintim că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon.

În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM).

Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Ulterior, PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă