(VIDEO) Diacov, Novac, Mustață și alții riscă să rămână fără avere. Dosarele se află în judecată

15 Mart. 2021, 16:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
15 Mart. 2021, 16:05 // Actual //  Fetco Veronica

Direcția juridică a Autorității Naționale de Integritate a trimis în instanța de judecată șase dosare privind confiscarea averii, în urma controalelor efectuate de către inspectorii de integritate, printre care și a doi actuali deputați și un ex-parlamentar.

„Novac, Ciobănaș, Mustață, Munteanu, Nae Simion Pleșca și Diacov. Toate dosarele sunt în lucru. Așteptăm deja să vedem cum vor fi soluționate dosarele în instanță și soluțiile pe care le va da judecata”, a anunțat astăzi președinta ANI, Rodica Antoci, în cadrul ședinței Consiliului de Integritate al ANI.

În replică, președinta țării, Maia Sandu, care a participat la ședința Consiliului de Integritate al ANI a afirmat că „pe noi nu ne interesează numele celor vizați, ci numărul dosarelor, care au fost expediate în instanța de judecată pentru a confisca averea demnitarilor”, care s-au îmbogățit ilicit, în timp ce se aflau în funcții publice, iar averea lor depășește cu mult venitul oficial pe care-l declară în declarația de avere și interese personale, scrie realitatea.md.

„Șase dosare la trei ani este foarte puțin. Dacă și în următorii trei ani o să avem șase dosare, atunci nu vom opri corupția în țară. Problema cea mare e în dosarele de delapidare a banilor publici. Noi știm că sunt foarte multe cazuri de acest gen. Am vorbit mai înainte de cazurile judecătorilor și procurorilor, a angajaților din sectorul public, care nu pot justifica prin salariul primit de la stat averea – castelele și mașinile super scumpe pe care le au. Am văzut cazuri pe primari, care la fel trebuie să răspundă, însă nu am văzut primari cu mașini de sute de mii de euro, la salarii de 10-15 mii de lei”, s-a revoltat Maia Sandu.

Amintim că, averea deputatului democrat Dumitru Diacov și celui socialist, Grigore Novac, au fost verificate suplimentar de ANI, din cauza neconcordanței în declarațiile de avere și interese personale cu venitul acestora declarat oficial.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală