(VIDEO) Elon Musk anunță „Tesla bot”, un robot „prietenos” care va îndeplini sarcini pe care doar oamenii le pot face

20 Aug. 2021, 12:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Aug. 2021, 12:24 // Au Bani //  MD Bani

Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Un prototip „Tesla Bot” ar urma să fie prezentat anul viitor și ar fi destinat îndeplinirii unor sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi.

Inițiativa „Tesla bot” a fost prezentată în cadrul ceremoniei ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California. Prototipul este un robot de 1,5 metri și 80 de kilograme. Musk a declarat că robotul va avea un ecran în față care va oferi informații clientului.

CEO-ul Tesla susține că robotul umanoid va fi capabil să ridice 68 de kilograme și să transporte 20,4 de kilograme. Cu toate acestea, robotul va conduce doar cu o viteză de aproximativ 8 km/h.

„Îl setăm în așa fel încât, la nivel mecanic, la nivel fizic, să poți fugi de el și, cel mai probabil, să îl depășești”, a glumit Musk.

Elon Musk spune că, robotul va utiliza software-ul Autopilot al Tesla. Acesta va include opt camere care vor intra într-o rețea neuronală dezvoltată de Tesla pentru sistemul FSD.

Robotul umanoid va fi dotat cu același sistem care permite vehiculului Tesla să își evalueze mediul înconjurător prin intermediul senzorilor și să calculeze ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu bariere. De asemenea, sistemul implementat va fi capabil să recunoască trasee și fotografii în mod distinct. Totodată, rețeaua neuronală poate imita activitățile creierului uman.

„Mașinile noastre sunt roboți semi-senzitivi pe roți”, a susținut Elon Musk. „Are sens să punem asta [software-ul] și pe o [formă] asemănătoare cu cea umană”, a adăugat șeful Tesla.

Conform spuselor lui Elon Musk, companiile ar utiliza robotul pentru a îndeplini sarcini monotone și periculoase. Acesta a continuat spunând că, adevăratul test ar fi modul în care robotul ar naviga în mediul înconjurător fără să i se spună cum și ce să facă.

„Vor exista aplicații profunde pentru economie. În viitor, munca fizică va fi o alegere”, a afirmat Musk.

Tesla nu a fabricat încă un robot operațional, în pofida prezentării artistice a directorului general Elon Musk, a unei descrieri detaliate a modului în care dorește să fie realizat. Acesta a mai declarat că Tesla are intenția de a produce un prototip până la sfârșitul anului viitor.

Robotul, potrivit lui Musk, va fi creat utilizând multe dintre aceleași materiale pe care Tesla le utilizează la mașinile sale și se va putea integra fără probleme în cadrul obiectivului Tesla.

„Facem piesele care ar fi utile pentru [construirea] unui robot umanoid, așa că probabil ar trebui să-l facem. Dacă nu o facem noi, o va face altcineva – și vrem să ne asigurăm că este sigur”, a mai spus Musk.

Musk nu a comunicat o dată anume de lansare a prototipului. Potrivit lui, acesta ar urma să fie prezentat anul viitor.

Totodată, Musk a anunțat că Tesla va dispune de „un milion de robotaxi pe șosele” până la finalul anului 2020.

Cu toate acestea, Tesla nu a conceput încă un vehicul complet autonom, întrucât software-ul FSD curent solicită în continuare ca vehiculul să fie monitorizat de un operator autorizat.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 09:27
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
23 Apr. 2024, 09:27 // Slider //  Soroceanu Olga

Philip Morris International (PMI) a făcut public cel de-al cincilea Raport Integrat pentru anul 2023, care prezintă progresele companiei în atingerea obiectivului său primar – crearea unui viitor fără fum. Cu un accent puternic pe practicile sustenabile, raportul evidențiază realizările în mai multe direcții, de la investiții în dezvoltarea produselor fără fum, promovarea economiei circulare, până la crearea unei culturi incluzive în cadrul companiei.

Raportul Integrat descrie strategia de sustenabilitate a Philip Morris International în două direcții: impactul produselor (ce produce compania) și impactul operațiunilor (cum compania produce). 

Principala ambiție a companiei este dezvoltarea alternativelor fără fum fundamentate științific. Raportul relevă că, începând cu anul 2008, Philip Morris International a investit peste 12,5 miliarde USD în această direcție. Totodată, la nivel global sunt peste 28 de milioane de utilizatori adulți ai dispozitivelor electronice de încălzire a tutunului, prezente pe 84 de piețe în toată lumea. 

„2023 a fost un an marcat de unitate, determinare și un angajament continuu față de viziunea noastră – crearea unui viitor fără fum. Pe măsură ce ne confruntăm cu noi provocări, reziliența de durată a oamenilor noștri, talentul excepțional și profunzimea scopului ne asigură că suntem bine pregătiți pentru a ne continua călătoria – urmărind progresul, îmbrățișând inovația și promovând sustenabilitatea, în timp ce ne transformăm cu adevărat”, a declarat Jacek Olczak, director executiv al Philip Morris International. 

Construind un viitor fără fum, compania pune accent pe impactul produselor sale asupra mediului înconjurător. Pentru a reduce problema deșeurilor post-consum, Philip Morris International colectează dispozitivele de încălzire a tutunului care nu mai sunt funcționale. O parte din dispozitive sunt reparate și plasate din nou spre comercializare. Anul trecut, 320.000 de dispozitive electronice fără fum au fost recondiționate, dublu față de 2021. Dispozitivele care nu pot fi reparate sunt reciclate și utilizate în producție. 

„La Philip Morris International, sustenabilitatea este un proces continuu de transformare și inovare. Este o oportunitate pentru a regândi toate procesele de lucru și a implementa practici noi. Atât la nivel global, cât și local, compania noastră s-a angajat să se dezvolte sustenabil pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului și societății. În 2018, ne-am alăturat programului global de colectare a dispozitivelor electronice uzate și am reușit să transmitem spre reciclare 5 tone de dispozitive colectate de la utilizatori”, a declarat Elena Naumenko, director al Philip Morris Moldova. 

Raportul descrie, de asemenea, angajamentul PMI de a promova incluziunea și egalitatea pentru cei peste 73.700 de angajați din întreaga lume. 

„Aceste angajamente fac parte din ADN-ul companiei de a promova oportunități echitabile de dezvoltare și avansare în carieră. Ne mândrim că, în Moldova, reprezentarea de gen în funcțiile de conducere este de 50/50. Suntem motivați să continuăm să construim un mediu de lucru incluziv și divers, în care fiecare membru al echipei se simte apreciat și încurajat. Eforturile noastre sunt confirmate de sondajele interne, care arată că peste 90% dintre angajații noștri sunt mândri să lucreze la Philip Morris Moldova și ar recomanda compania noastră prietenilor”, a declarat Elena Naumenko.

Raportul Integrat pentru anul 2023 demonstrează progrese în reducerea amprentei de carbon, precum și în promovarea practicilor de aprovizionare durabilă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău