(VIDEO) Elon Musk anunță „Tesla bot”, un robot „prietenos” care va îndeplini sarcini pe care doar oamenii le pot face

20 Aug. 2021, 12:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Aug. 2021, 12:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Un prototip „Tesla Bot” ar urma să fie prezentat anul viitor și ar fi destinat îndeplinirii unor sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi.

Inițiativa „Tesla bot” a fost prezentată în cadrul ceremoniei ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California. Prototipul este un robot de 1,5 metri și 80 de kilograme. Musk a declarat că robotul va avea un ecran în față care va oferi informații clientului.

CEO-ul Tesla susține că robotul umanoid va fi capabil să ridice 68 de kilograme și să transporte 20,4 de kilograme. Cu toate acestea, robotul va conduce doar cu o viteză de aproximativ 8 km/h.

„Îl setăm în așa fel încât, la nivel mecanic, la nivel fizic, să poți fugi de el și, cel mai probabil, să îl depășești”, a glumit Musk.

Elon Musk spune că, robotul va utiliza software-ul Autopilot al Tesla. Acesta va include opt camere care vor intra într-o rețea neuronală dezvoltată de Tesla pentru sistemul FSD.

Robotul umanoid va fi dotat cu același sistem care permite vehiculului Tesla să își evalueze mediul înconjurător prin intermediul senzorilor și să calculeze ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu bariere. De asemenea, sistemul implementat va fi capabil să recunoască trasee și fotografii în mod distinct. Totodată, rețeaua neuronală poate imita activitățile creierului uman.

„Mașinile noastre sunt roboți semi-senzitivi pe roți”, a susținut Elon Musk. „Are sens să punem asta [software-ul] și pe o [formă] asemănătoare cu cea umană”, a adăugat șeful Tesla.

Conform spuselor lui Elon Musk, companiile ar utiliza robotul pentru a îndeplini sarcini monotone și periculoase. Acesta a continuat spunând că, adevăratul test ar fi modul în care robotul ar naviga în mediul înconjurător fără să i se spună cum și ce să facă.

„Vor exista aplicații profunde pentru economie. În viitor, munca fizică va fi o alegere”, a afirmat Musk.

Tesla nu a fabricat încă un robot operațional, în pofida prezentării artistice a directorului general Elon Musk, a unei descrieri detaliate a modului în care dorește să fie realizat. Acesta a mai declarat că Tesla are intenția de a produce un prototip până la sfârșitul anului viitor.

Robotul, potrivit lui Musk, va fi creat utilizând multe dintre aceleași materiale pe care Tesla le utilizează la mașinile sale și se va putea integra fără probleme în cadrul obiectivului Tesla.

„Facem piesele care ar fi utile pentru [construirea] unui robot umanoid, așa că probabil ar trebui să-l facem. Dacă nu o facem noi, o va face altcineva – și vrem să ne asigurăm că este sigur”, a mai spus Musk.

Musk nu a comunicat o dată anume de lansare a prototipului. Potrivit lui, acesta ar urma să fie prezentat anul viitor.

Totodată, Musk a anunțat că Tesla va dispune de „un milion de robotaxi pe șosele” până la finalul anului 2020.

Cu toate acestea, Tesla nu a conceput încă un vehicul complet autonom, întrucât software-ul FSD curent solicită în continuare ca vehiculul să fie monitorizat de un operator autorizat.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 23:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 23:02 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală