(VIDEO) Imagini exclusive Digi24: Cum se pregătește Odesa pentru o invazie rusească

07 Mart. 2022, 13:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Mart. 2022, 13:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Echipa Digi24 a primit permisiunea să filmeze într-unul dintre cele mai bine păzite locuri din Odesa, orașul-port de la Marea Neagră care se pregătește pentru o invazie rusească. Astfel, corespondenții prezintă imagini exclusive în care pot fi observate baricadele din apropierea celor mai importante clădiri din oraș, precum și pregătirea militarilor ucraineni.

Alexandru Rotaru, corespondent Digi24 în Ucraina: „Suntem în punctul zero al Odesei, al orașului cu peste 1 milion de locuitori. Este un punct de o importanță strategică, culturală și istorică. Suntem într-unul dintre cele mai păzite locuri din Odesa. Am negociat pentru a putea filma aici timp de cinci zile. Este extrem de greu să obți permisiunea să filmezi în aceste locuri pentru că spun ucrainenii că se tem foarte mult ca rușii să nu vadă cum se apără și care este strategia lor.”

Din  imagini se pot observa baricade din beton și saci cu nisip. Ucrainenii au montat diverse structuri pentru a împiedica mișcarea tehnicii militare ruse.

„În spate e așa numita bijuterie a orașului. Este Opera Națională din Odesa construită în 1810, este locul în care au fost marii artiști ai lumii. Spun ucrainenii că dacă va începe bombardamentul, Odesa va cădea doar când va cădea Opera Națională. Aici se află atât Opera Națională cât și primăria. Sunt birourile extrem de păzite de ucraineni. Ieri, după ce Zelenski a anunțat că Odesa va fi atacată, aici au fost montate structuri metalice menite să oprească mișcarea tehnicii militare ruse care este așteptată aici.”

În Odesa, oamenii au așteptat aseară din nou un atac aerian. Corespondenții Digi24 au dormit pe rând, pentru cazul în care s-ar fi dat din nou alarma antiaeriană. Orașul nu a fost, din fericire, bombardat.

Luni, sirenele au sunat din nou în oraș. Autoritățile i-au avertizat pe civili să părăsească orașul, pentru că se așteaptă o deteriorare a situației.

Cozile de la ieșirea din oraș sunt din ce în ce mai mari, iar un drum de 40 de minute a durat 4 ore. Mii de oameni stau și în gară la cozi, în încercarea de a fugi din calea războiului.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău