(VIDEO) iPhone 13 Pro Max este unul dintre cele mai bine construite telefoane de pe piață. Ce îl face atât de rezistent

05 Oct. 2021, 14:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 14:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În urmă cu doar câțiva ani, iPhone 6 era în atenția publicului pentru problemele de construcție, telefoanele fiind ușor de îndoit chiar și cu mâna goală. De atunci însă, Apple a tot investit în realizarea unor telefoane cât mai rezistente, fiind acum unul dintre producătorii care folosește cele mai rezistente materiale de pe piață. Cât de rezistente? Canalul JerryRigEverything a supus un iPhone 13 Pro Max la un test de rezistență extrem, în care acest model iese mai bine decât majoritatea dispozitivelor de pe piață.

Apple a integrat cel mai rezistent ecran OLED și cea mai bună sticlă pe iPhone 13 Pro Max

Încă de la lansarea iPhone X, Apple a apelat la o ramă dintr-un metal mai puternic, înlocuind pe telefoanele sale premium aluminiul cu oțelul inoxidabil. Astfel, rama metalică este mai rezistentă la zgârieturi, iar corpul dispozitivului este mult mai rigid. Asta ajută la testul de îndoire, care în afară de câteva sunete probabil cauzate de clemele de prindere ale componentelor interne, nu dezvăluie niciun punct critic în construcția telefonului. De altfel, acesta nu se îndoaie deloc.

Se pare că soluția Apple pentru protecția ecranului, acel „Ceramic Shield”, este mai rezistent decât sticla de pe alte telefoane, fiind vizibile zgârieturi mai puține pe suprafața lui, în timp ce ecranul este neașteptat de rezistent la călduri înalte. Chiar și după un timp extins de expunere la flacăra unei brichete, ecranul la 120 Hz de pe iPhone 13 Pro Max nu a arătat semne temporare sau permanente. Singurul lucru care s-a „topit” a fost tratamentul oleofobic de pe suprafața din sticlă.

Un alt avantaj al iPhone 13 Pro Max pe care Zeck Nelson l-a evidențiat este faptul că Apple promite rezistență la apă și praf la standardul IP68, dar pentru adâncime mult mai mare decât alți producători. iPhone 13 Pro și Pro Max pot sta sub apă timp de 30 de minute la adâncime de 6 metri, în comparație cu alte telefoane care promit același timp de scufundare, dar la numai 2 metri.

În afară de lentilele pentru camere, care se zgârie mai ușor decât ar trebui, în ciuda faptului că Apple spune că sunt din safir, iPhone 13 Pro Max ar putea fi unul dintre cele mai solide dispozitive de pe piață. Din păcate, sticla de pe spatele telefonului, care nu este de tip „Ceramic Shield”, nu este la fel de rezistentă la șocuri în comparație cu alte telefoane sau chiar cu generațiile mai vechi. Asta pentru că telefonul are aproximativ 20 de grame mai mult în greutate, iar impactul cu solul de la înălțime mai mare este ceva mai „violent”.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău