(VIDEO) Peste un an vom putea procura mașini zburătoare. AirCar a trecut testele de siguranță în Slovacia

26 Ian. 2022, 07:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Ian. 2022, 07:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

„AirCar” mașina zburătoare futuristă care se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-un avion în mai puțin de trei minute este certificat pentru a zbura după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia.

„AirCar” este certificat să zboare după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia, unde a finalizat 200 de decolări și aterizări. Vehiculul zburător se poate transforma dintr-o mașină sport într-un vehicul zburător în mai puțin de trei minute.

Dezvoltatorii spun că AirCar ar fi grozav pentru călătorii de agrement și cu conducerea autonomă în viitor. Deși nu au fost dezvăluite încă detalii despre preț, AirCar ar putea fi pusă în vânzare în următoarele 12 luni.

Mașina zburătoare futuristă care poate atinge înălțimi de peste 24 de metri și viteze de peste 160 de km/h este cu un pas mai aproape de a fi pusă în vânzare.

Acest lucru se datorează faptului că nava „AirCar” cu mod dublu, care se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-un avion în mai puțin de trei minute, este acum certificată oficial pentru a zbura după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia.

A primit noul statut după ce a finalizat peste 200 de decolări și aterizări în timpul a 70 de ore de teste riguroase de zbor conform standardelor Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Dezvoltatorii AirCar au spus că testele au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță, înainte de a adăuga că nava „demonstrează o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”.

Ei au spus că procedurile de decolare și aterizare ale AirCar au fost realizate chiar și fără ca pilotul să atingă comenzile de zbor.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor între orașe în Slovacia.

După aterizare, vehiculul s-a transformat într-o mașină sport în mai puțin de trei minute înainte de a fi condus către centrul Bratislavei.

AirCar Prototype 1, care are un motor cu elice fixă ​​de 160 de cai putere, este ”copilul” profesorului Klein și a fost dezvoltat de firma slovacă KleinVision.

AirCar are aripi care se desfășoară și o singură elice în spate. Aripile se pliază când vehiculul este pe drum și ocupă spațiul unui loc de parcare normal.

Când toate testele de zbor impuse legal sunt finalizate, ei intenționează să monteze ambarcațiunii cu un motor mai puternic și speră să o aibă gata de vânzare în următoarele 12 luni.

AirCar Prototype 2, modelul de pre-producție, va fi echipat cu un motor de 300 de cai putere și este de așteptat să aibă o viteză de croazieră de 300 km/h  și o autonomie de 1.000 km.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău