Emisiunea „10 LEI”! Anton Comac: Vreau să deschid un bar care în doi ani va ajunge în TOP cele mai bune baruri din lume

26 Ian. 2022, 09:11
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
26 Ian. 2022, 09:11 // Interviu //  MD Bani

Pandemia a dat naștere mai multor afaceri. La fel și istoria Comac Mixed Drinks, cocktailuri îmbuteliate începe în pandemie, când tot mai mulți oameni au rămas blocați în casă. Fiind barman, pasionat de cocktailuri a început prin a pregăti băuturi prietenilor. Apoi a început să pregătească cocktailuri ca idee de cadou și cererea a început să crească. A ales sticlele potrivite, a realizat eticheta, unde se găsește și semnătura lui Anton, și astfel a lansat brandul Comac Mixed Drinks. Cu toate că este fondatorul brandului nu se consideră antreprenor, preferă să fie numit artist, întrucât se implică în toate procesele de producție. Acum are un scop, să deschidă un bar care va ajunge în TOP cele mai bune baruri din lume în 2 ani. În prezent, scopul este în proces de realizare.

„Nu sunt cocktailuri de autor, nu sunt ale mele, nu eu le-am inventat. Este un twist pe cocktailul clasic, termenul de twist este o modificare a cerinței consumatorului.”

Anton Comac a absolvit Colegiul de Construcții, dar încă în perioada studiilor era pasionat de industria, sau cum o numește Anton, „cultura” ospitalității. A lucrat în calitate de chelner, iar mai târziu a devenit barman, domeniu în care a rămas și până în prezent. Întrucât a ales acest domeniu, nu a ratat nici o ocazie de a deveni mai bun, studiind aprofundat „arta cocktailurilor”.

„Am înțeles că vreau să rămân în cultura băuturilor alcoolice, să încerc să promovez o cultură de a servi corect.”

În anul 2019, Anton a fost ales cel mai bun barman din Moldova, concurs organizat de renumitul brand de băuturi alcoolice Hennessy. A fost scop și l-a realizat. Chiar dacă a eșuat de câteva ori, nu a renunțat. O experiență inedită a fost și posibilitatea de a lucra alături de cel mai bun barman al planetei, Artiom Skopenko. Ar fi acceptat să lucreze gratis în barul lui din Kiev, dar la sfârșit de lună s-a ales și cu salariu. Nu avea nevoie de bani, avea nevoie de experiență de la cei mai bune oameni din domeniu.

Acum are un alt scop, de a deschide un bar în Chișinău care, în 2 ani, va ajunge în TOP cele mai bune baruri din lume.

„Am scopul să deschid un bar. Scopul este, scopul se îndeplinește. Nu-i scopul să fim cei mai buni din Chișinău, dar este scopul ca în 2 ani să ajungem în TOP 100 cele mai bune baruri din lume.”

Anton nu se consideră antreprenor, spune că nu-i plac cifrele, de această parte are grijă partenerul de afaceri. La rândul său se implică foarte mult în procesul de „creație” a cocktailurilor.

„Eu nu sunt antreprenor. Am avut norocul să-mi găsesc un partener pe care am aruncat toate cifrele. Nu vreau să aud de cifre nimic. Eu vreau să creez, îmi place să mă numesc artist.”

Spune că a creat brandul Comac Mixed Drinks cu scopul de a dezvolta o cultură, de a oferi consumatorilor un produs gata pe care să-l consume acasă.

„Nu am lansat brandul cu scopul de a deveni antreprenor, de a câștiga bani. Am avut scopul de  a dezvolta o cultură. Dacă peste doi ani oamenii n-ar mai cumpăra de la mine produsul pentru că ei deja știu să le pregătească acasă eu voi crede că mi-am îndeplinit scopul vieții. ”

Spune că primii bani au fost investiți de cel mai bun prieten al său, cel care și a insistat pe lansarea unei afaceri.

„Noi am comandat primele sticle, investiție de aproximativ 120 de euro. Eu știam că pot face asta, avem nevoie de cineva care să participe la asta.”

Din spusele lui Anton, dacă ar fi să analizeze cifrele, atunci timp de 1,5 ani nu a fost deloc profitabil. Totul se produce manual, inclusiv cutiile, iar Anton verifică fiecare sticlă pentru a fi sigur de calitatea produsului.

„Totul se făcea din entuziasm, din dragoste și anume din feedbackurile oamenilor și din energia pe care ei o oferă.”

Anton are și o relație interesantă cu banii, spune că nu numără cât câștigă într-o lună. DE CE? Vizionați interviul integral de la emisiunea „10 LEI” difuzată pe RLIVE TV și Bani.md și veți afla răspunsul.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău