(VIDEO) Petru Delinschi, Director Comercial Retail Banking, OTP Bank: Avem viitor, stabilitate și un grup în spate

20 Oct. 2022, 13:08
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Oct. 2022, 13:08 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

OTP Bank este subsidiară în cadrul OTP Group, care în ultimii ani a înregistrat o extindere internațională în statele Europei Centrale și de Est, oferind astfel un model de dezvoltare economică similar cu cel al Ungariei. În cadrul unui interviu pentru Realitatea.md, Petru Delinschi, vicepreședinte al Comitetului Executiv, director comercial Retail Banking la OTP Bank a vorbit despre cum este implementat acest model în Republica Moldova și despre situația din sectorul bancar din țara noastră.

„OTP Group, în comparație cu grupurile internaționale, cunoaște condițiile de creștere a agenților economici din Republica Moldova și din zona balcanică. Are subsidiare în Ucraina, Rusia, România. Astfel, cunoaște condițiile de dezvoltare economică, este aproape de clienți, cunoaște care sunt probleme lor și are soluții de finanțare.”

Potrivit lui Petru Delinschi, agricultura a fost întotdeauna unul dintre cele mai importante sectoare de finanțare pentru OTP Bank.

„Agricultura a fost întotdeauna un reper pentru dezvoltarea băncii noastre. Noi suntem un finanțator foarte activ în acest domeniu.”

Anul 2022 este unul important pentru OTP Bank, întrucât a fost regândită strategia de dezvoltare a băncii.

„Cea mai mare realizare este migrarea spre un nou sistem informațional și migrarea simultană a centrului de procesare a cardurilor. Un eveniment, care practic, în zona Republicii Moldova și a Europei Centrale nu avut loc în ultimii 10 ani. Este un succes atât al echipei noastre cât și al grupului, am înțeles cum se lucrează în comun cu alte subsidiare, am obținut experiență și am discutat cu vecinii din România, Ucraina, Ungaria.”

Potrivit reprezentantului OTP Bank, în acest an, toate băncile din Republica Moldova au dat dovadă de solidaritate și seriozitate.

„Au făcut tot posibilul ca finanțările necesare pentru proiectele mari și pentru persoanele fizice să continue. Astfel, sectorul bancar a câștigat încrederea populației. De asemenea, Banca Națională ne-a ghidat și ne-a arătat aspectele care necesită o atenție deosebită.”

Atât grupul OTP cât și OTP Bank a creat deja o strategie pentru următorii cinci ani. Astfel, banca se orientează în continuare pe digitalizarea serviciilor.

În continuare, vă invităm să vizionați ediția integrală a interviului.

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău