Philip Morris International și grupul american Altria anunță oprirea relațiilor comerciale

20 Oct. 2022, 13:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Oct. 2022, 13:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Philip Morris International a ajuns la un acord cu Grupul Altria care prevede oprirea relațiilor comerciale începând cu 30 aprilie 2024. Astfel, PMI va avea drepturi depline pentru comercializarea sistemului de încălzire a tutunului în Statele Unite ale Americii.

Ca parte a acordului, Philip Morris International va achita o compensație în valoare de 2,7 miliarde de dolari grupului Altria, dintre care un miliard de dolari a fost deja achitat la începutul negocierii acordului, scrie presa americană.

Philip Morris International este una dintre cele mai mari companii de tutun din lume și a făcut parte din Grupul Altria. În 2008, PMI a fost divizată într-o companie independentă, cu sediul central situat în Elveția.

În 2013, PMI și Altria au anunțat despre semnarea unui acord care oferea grupului american anumite drepturi de proprietate intelectuală în SUA privind tehnologia de încălzire a tutunului. În 2019, drept urmare a obținerii autorizației de comercializare a sistemului IQOS pe piața americană, cele două companii au prelungit acordul pe un termen de 5 ani.

„Astăzi marcăm un nou punct istoric în parcursul nostru către un viitor fără fum. Acordul oferă companiei Philip Morris International drepturi depline privind comercializarea sistemului de încălzire a tutunului în SUA în următoarele 18 luni, dar și asigură o cale clară de realizare deplină a potențialului acestui produs pe cea mai mare piață de produse fără fum”, a declarat Jacek Olczak, director executiv al Philip Morris International.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

PMI deja a avansat în planurile sale de comercializare a dispozitivului de încălzire a tutunului în SUA. Compania pregătește producerea pe piața locală, depunerea autorizației de comercializare pentru noua versiune a dispozitivului, dar și dezvoltarea proceselor de vânzare, distribuție, retail, comunicare și suport cu consumatorii în următoarele 18 luni.

„Așteptăm cu interes să reproducem rezultatele atinse la nivel internațional privind trecerea fumătorilor adulți, care de altfel ar continuă să fumeze, la alternative fără fum. Datele Centrului de control și prevenție a bolilor arată că în SUA sunt aproximativ 31 de milioane de fumători. Sistemul de încălzire a tutunului al PMI este singurul produs fără fum din categoria dispozitivelor electronice, care a obținut de la FDA statutul de produs de tutun cu risc modificat. Autoritățile americane au catalogat produsul ca fiind adecvat pentru protejarea sănătății publice, cu potențialul de a juca un rol important în reducerea ratei fumatului”, a mai declarat Jacek Olczak.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 06:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 06:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un sat de pescari a devenit în 50 de ani cel mai bogat oraș din lume. Nu are opulența Dubaiului, pentru că nu etalează atât de mult lux, însă Abu Dhabi vine puternic din urmă nu doar economic, ci și turistic.

În ultimii ani s-a dezvoltat enorm pe acest palier și astăzi tinde să completeze orice experiență în Emiratele Arabe Unite, cel mai vizitat loc din Golf.

Capitala Emiratelor e o metropolă ridicată exclusiv din veniturile generate de zăcămintele de petrol și gaze naturale, cele mai mari din lume. S-a consacrat ca o locație care prezintă un amestec elegant de monumente culturale și megastructuri moderne.

Poți să vezi zgârie nori cu forme care pun la încercare mintea umană, dar și moschei masive și frumoase, unul dintre cele mai faimoase parcuri tematice din lume, malluri uriașe, plaje cu nisip alb și apă turcoaz și deșerturi interminabile.

Orașul are un trecut consistent, datând din 3000 î.Hr., drept pentru care a păstrat multe elemente din cultura arabă distinctă, fapt care îl deosebește cumva de Dubaiul rival și deopotrivă prieten, aflat la numai 90 de minute de mers cu mașina.

Într-un viitor destul de apropiat, la viteza prin care arabii transformă deșertul în orașe, se estimează că periferiile celor două orașe se vor uni, astfel că vom asista probabil la cel mai strălucitor megalopolis din istoria omenirii.

Momentan, atracția numărul 1 din Abu Dhabi este, de departe, moscheea gigant Grand Sheikh Zayed, un mixt de sticlă, mozaicuri și sculpturi complicate, care împreună dau un efect spectaculos atât pe interior, cât și pe exterior. A fost deschisă în 2007, după aproape 20 de ani de construcție și poate primi 40.000 de credincioși, având o capacitate mai mare decât a stadionului Steaua, din Ghencea. Nu trebuie să fii musulman pentru a o vizita, pentru că dincolo de valoarea ei culturală (găzduiește și o vastă bibliotecă) este un obiectiv turistic, de care arabii sunt foarte mândri. Atât de mândri încât pentru a atrage cât mai mulți vizitatori au lăsat intrarea liberă. Seara și noaptea iluminatul și piscinele din jur creează o atmosferă absolut magică.

Emirates Palace, cel mai scump hotel din lume

În Emirate, căldurile au început să fie apăsătoare, sunt 35-40 de grade în miezul zilei, dar asta nu pare a sta în drumul turiștilor care merg agale pe Corniche, promenada de pe coasta de opt kilometri a orașului, cu trasee de biciclete, plaje, parcuri, locuri de joacă, și fântâni. E Champs Elysses-ul local, evident adaptat caracteristicilor locului, la capătul căruia se află Emirates Palace, situat pe malul Golfului Persic.

Stabilimentul deține titlul de cel mai scump hotel din lume, deoarece a costat peste 3 miliarde de dolari. Acest complex imens are o plajă privată de 1,3 kilometri și peste 90 de apartamente, unele împodobite cu aur masiv, care costă pe noapte peste 10.000 de euro, un sejur de câteva zile atingând prețul unui apartament cu trei camere din București.

La fel ca în Dubai, Abu Dhabi este paradisul arhitecților și locul în care orice idee care pare trăsnită poate deveni realitate în maximum un an de zile. Permanent apar construcții noi, cu niște forme care îți dau fiori mental și concurează cu ceea ce inteligența artificială pretinde că poate face. Apropo de asta, un proiect futurist prevede ca din 2025 în Abu Dhabi să funcționeze taxiuri zburătoare, ghidate din centre de comandă, pentru a-i scăpa pe cei cu răbdare limitată de stressul traficului intens de la orele de vârf.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău