(VIDEO) „Poșta lui Moș Crăciun” s-a deschis. Copiii îi pot scrie deja scrisori

22 Nov. 2022, 18:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Nov. 2022, 18:04 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Sute de copii s-au adunat astăzi la oficiul central al Poștei Moldovei unde a avut loc deschiderea unui dintre cele mai importante evenimente pentru copii „Poșta lui Moș Crăciun”. ORA DE LIVE CU LIVE CU TRAIAN a pornit în căutarea lui Moș Crăciun pentru a se asigura că toate scrisorile vor ajunge direct la el.

Cu muzică, dansuri și voie bună, așa îl așteaptă copilașii pe Moș Crăciun pentru a-i înmâna scrisoare.

Din spusele Crăciuniței, Moș Crăciun se va alătura copiilor spre sfârșitul festivității.

„Evenimentul de astăzi poartă genericul „Deschiderea oficială a Poștei lui Moș Crăciun”. Aceasta înseamnă că Academia lui Moș Crăciun și-a deschis ușile și în acest an. Pe parcursul a cel puțin două luni, suntem în așteptarea scrisorilor de la copiii din toată Moldova.” a menționat unul dintre organizatori.

Potrivit organizatorilor, dorințele copiilor sunt diferite, de la o masă de sărbătoare, cărți, enciclopedii, dicționare, mingi, echipament pentru sport, medicamente pentru părinți până la telefoane și laptopuri.

„Dacă cu trei – patru ani în urmă copiii își doreau calculatoare și telefoane, anul trecut mulți au cerut ca Moș Crăciun să facă o minune și să dispară pandemia, să dispară acest virus, și-au dorit să nu mai facă lecții online, să revină lecții pentru că le este dor de colegi.”

La eveniment a participat și directorul de la Poșta Moldovei, Roman Cojuhari.

„Poșta Moldovei organizează acest eveniment de 11 ani și îl va organiza în continuare. Avem un colectiv foarte pozitiv, foarte bun, care se vor implica în tot acest proces. Anul trecut au fost peste opt mii de plicuri care au conținut peste 20.000 de scrisori. Toate aceste scrisori au fost procesate, livrate lui Moș Crăciun și a fost livrat răspunsul de la Moș. Pe plic trebuie să fie scrisă adresa „Către Moș Crăciun, plicul să fie lăsat în lădița poștală sau în orice oficiu poștal și ne ocupăm noi în continuare.”

Urmăriți evenimentul în direct pentru a vedea ce au scris copiii în scrisorile pentru Moș Crăciun.

Realitatea Live

02 Feb. 2023, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Feb. 2023, 12:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În prima lună din 2023, Serviciul Fiscal de Stat a încasat 4,6 miliarde de lei, fiind în creștere cu 16,8% (666 milioane de lei) față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, la Bugetul de stat (BS), în luna ianuarie 2023 s-au încasat 2,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 341,5 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, sau o creștere de 19,4 %.

La Bugetele locale (BL) s-au înregistrat încasări în sumă de circa 496,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 65,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 15,1 %.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), în perioada menționată,         s-au încasat 1,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu circa 161,8 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 12,1 %.

Totodată, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală (FAOAM) s-au acumulat 546,1 milioane lei, ceea ce constituie cu 97,5 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2021 sau cu 21,7 %.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău