VIDEO Rusia: Încasări record pentru un film pentru copii

11 Ian. 2023, 06:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2023, 06:15 // Actual //  Lupu Eduard

Un film pentru copii despre aventurile unui animal amuzant cu urechi mari, cunoscut de generații întregi de ruși prin intermediul desenelor animate sovietice, a devenit cel mai mare succes din cinematografia rusă, potrivit statisticilor oficiale, citate de AFP.

Filmul „Cheburashka” (Ceburașka), care este în cinematografe de la 1 ianuarie, a obținut în opt zile peste 3,082 miliarde de ruble (41,3 milioane de euro), depășind precedentul record național stabilit în urmă cu trei ani de comedia „Serf”, a anunțat marți site-ul specializat EAIS.

Filmul a fost filmat de regizorul Dmitri Diatchenko cu un buget de 850 de milioane de ruble și este în prezent al doilea după „Avatar” al lui James Cameron în box office-ul rusesc, care a obținut aproximativ 3,6 miliarde de ruble.

Câțiva ani mai târziu, povestea sa a fost adaptată pentru ecran, iar Cheburashka a devenit în scurt timp unul dintre personajele preferate de desene animate din URSS. În 2004, Cheburashka a devenit mascota oficială a echipei ruse la Jocurile Olimpice de la Atena.

În film, acțiunea are loc la Sochi, pe malul Mării Negre, unde Cheburashka este luat de o tornadă, împreună cu tone de portocale. Acolo îl întâlnește pe Guéna, un grădinar cu un comportament adesea ostil, care amintește de crocodilul din desenele animate.

Datorită acestei întâlniri, totul se schimbă în viața lui Guéna: el reușește în sfârșit să își îmbunătățească relația cu fiica sa, o maestră ciocolatieră, o ajută să salveze micul ei magazin de la preluarea de către o mare fabrică de ciocolată și își găsește prieteni și bucuria de a trăi.

Înghesuindu-se în sălile de cinema pentru a vedea acest film, după un an marcat de începutul ofensivei rusești în Ucraina și de noile sancțiuni occidentale, rușii „vor pur și simplu să se regăsească astăzi într-o poveste magică și însorită pe care ne-o povesteau bunicile noastre”, explică Alexandre Goloubtchikov, de la agenția de marketing Salo, la radio Business FM.

Cheburashka, un animăluț politicos și neîndemânatic, cu urechi mari, care trăia într-o cutie de portocale și al cărui cel mai bun prieten era crocodilul Guéna, a luat naștere în 1966, grație unei cărți a scriitorului sovietic Eduard Uspensky.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău