VIDEO Rusia: Încasări record pentru un film pentru copii

11 Ian. 2023, 06:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2023, 06:15 // Actual //  Lupu Eduard

Un film pentru copii despre aventurile unui animal amuzant cu urechi mari, cunoscut de generații întregi de ruși prin intermediul desenelor animate sovietice, a devenit cel mai mare succes din cinematografia rusă, potrivit statisticilor oficiale, citate de AFP.

Filmul „Cheburashka” (Ceburașka), care este în cinematografe de la 1 ianuarie, a obținut în opt zile peste 3,082 miliarde de ruble (41,3 milioane de euro), depășind precedentul record național stabilit în urmă cu trei ani de comedia „Serf”, a anunțat marți site-ul specializat EAIS.

Filmul a fost filmat de regizorul Dmitri Diatchenko cu un buget de 850 de milioane de ruble și este în prezent al doilea după „Avatar” al lui James Cameron în box office-ul rusesc, care a obținut aproximativ 3,6 miliarde de ruble.

Câțiva ani mai târziu, povestea sa a fost adaptată pentru ecran, iar Cheburashka a devenit în scurt timp unul dintre personajele preferate de desene animate din URSS. În 2004, Cheburashka a devenit mascota oficială a echipei ruse la Jocurile Olimpice de la Atena.

În film, acțiunea are loc la Sochi, pe malul Mării Negre, unde Cheburashka este luat de o tornadă, împreună cu tone de portocale. Acolo îl întâlnește pe Guéna, un grădinar cu un comportament adesea ostil, care amintește de crocodilul din desenele animate.

Datorită acestei întâlniri, totul se schimbă în viața lui Guéna: el reușește în sfârșit să își îmbunătățească relația cu fiica sa, o maestră ciocolatieră, o ajută să salveze micul ei magazin de la preluarea de către o mare fabrică de ciocolată și își găsește prieteni și bucuria de a trăi.

Înghesuindu-se în sălile de cinema pentru a vedea acest film, după un an marcat de începutul ofensivei rusești în Ucraina și de noile sancțiuni occidentale, rușii „vor pur și simplu să se regăsească astăzi într-o poveste magică și însorită pe care ne-o povesteau bunicile noastre”, explică Alexandre Goloubtchikov, de la agenția de marketing Salo, la radio Business FM.

Cheburashka, un animăluț politicos și neîndemânatic, cu urechi mari, care trăia într-o cutie de portocale și al cărui cel mai bun prieten era crocodilul Guéna, a luat naștere în 1966, grație unei cărți a scriitorului sovietic Eduard Uspensky.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău