(VIDEO) S-a deschis cel mai înalt roller coaster din lume, cu o singură cale ferată. Caracteristicile Jersey Devil

15 Iun. 2021, 17:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Iun. 2021, 17:43 // Au Bani //  MD Bani

Amatorii roller își pot planifica acum un sejur în New Jersey, acolo  s-a deschis cel mai înalt coaster din lume, cu o singură cale ferată. Inaugurarea a avut loc pe 13 iunie, iar reprezentanții acestuia susțin că este cel mai înalt, cel mai lung și cel mai rapid coaster pe o singură cale ferată, având o înălțime de peste 13 etaje și o lungime de circa 915 de metri.

Fiecare tren de la Jersey Devil are 12 locuri și „călătorește” cu câte un singur pasager pe un loc, celelate „călătoresc” cu două persoane.

Roller coaster-ul accelerează rapid, ceea ce înseamnă că pasionații de astfel de experiențe trebuie să fie foarte rapizi în ceea ce înseamnă captarea peisajelor. În plus, o primă călătorie va aduce cu siguranță și puțină amețeală pasagerilor.

De la o linie dreaptă, Jersey Devil intră în curbe, face diferite întoarceri și coborâri bruște, toate menite să crească adrenalina.

Jersey Devil are o înălțime de peste 13 etaje, poate atinge chiar și 100 de kilometri/ oră și se întinde pe o suprafață de circa 915 metri. Acesta include și trei întoarceri ”dramatice”, la aproximativ 180 de grade.

Jersey Devil este cel mai înalt coaster, dar ca cea mai înaltă atracție cu o singură cale ferată. Este depășit, însă, de cel mai înalt coaster din lume, mai exact Kingda Ka. Se ridică la o înălțime de aproximativ 139 metri și atinge o viteză maximă de 206 kilometri pe oră. Acesta este situat la Six Flags Great Adventure din New Jersey.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău