(VIDEO) Totul despre proiectul 24 FRONT LINE de Anastasia Primov, într-un interviu unic pe REALITATEA.MD și RLIVE TV

25 Mai 2021, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Realitatea.md
25 Mai 2021, 17:51 // Actual //  Realitatea.md

FRONT LINE este un produs creat de către mine, de la nimic, de la zero. Eu m-am atașat de el, este o istorie foarte personală pentru mine. Pentru mine viața oamenilor din prima linie din Moldova este o chestie personală pentru că FRONT LINE sunt oamenii din aceste structuri. Eu înțeleg că ușa spre progres este prin ei, prin aceste zone de securitate națională, a declarat Anastasia Primov, autoarea proiectului 24 FRONT LINE.

Grupul de presă Realitatea a lansat la sfârșitul săptămânii trecute, pe RLIVE TV, primul episod de 24 FRONT LINE, unde este redată activitatea „pe viu” a medicilor și polițiștilor, care salvează viețile oamenilor, contra cronometru. Astfel, Realitatea.md a realizat un interviu cu Anastasia Primov, în care producătoarea povestește în detaliu tot ceea ce se întâmplă în culisele proiectului, de unde a pornit FRONT LINE și cât este de greu să menții un astfel de proiect.

Noi spunem această istorie este pentru că despre această istorie nu se poate de tăcut. Eu cred că norocul multor politicieni care nu au făcut nimic bun în această țară, este că medicii și polițiștii continuă să tacă. Eu cred că situația aceasta se va schimba și noi le vom oferi voce.

Urmărește un interviu unic realizat de către colegul nostru, Petru Cosoi, miercuri, 26 mai, pe Realitatea.md și vineri, 28 mai, pe RLIVE TV începând cu ora 21:30. Totodată, interviul va fi difuzat în reluare duminică, 30 mai, ora 11.00.

Primul episod de 24 FRONT LINE – la R LIVE TV: Un reality-show unic despre munca medicilor și polițiștilor.

Realitatea Live19 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 13:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, spune despre noua metodologie aprobată de ANRE referitor la plafonarea prețurilor la carburanți, că este împotriva principiilor economiei de piață, încurajează instituirea monopolului și are menirea de a-i elimina pe petroliștii mici. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Piatnitsa s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova.

Potrivit expertului în domeniul energetic, Victor Parlicov, noua metodologie de calcul e distructivă pentru piața petrolieră din Republica Moldova, întrucât nu pot fi stabilite reguli similare pentru petroliști care au cheltuieli și profitabilitate complet diferite.

„Tentativa de a reglementa prețurile prin instituirea unui plafon pe o piață concurențială nu este o soluție bună și din start este sortită eșecului. Dacă în lege este indicat că suntem o economie de piață, atunci trebuie să creăm condiții pe piața concurențială, ca petroliștii să se bată între ei pentru consumator. Acum ANRE are misiunea de a stabili o marjă, care de facto, este imposibil de stabilit, pentru că fiecare companie are contracte diferite, costuri diferite”, a spus Victor Parlicov.

Astfel, în opinia expertului, noua metodologie de calcul va duce la instituirea unui monopol pe piață și-i va elimina pe petroliștii mici.

„Există riscul ca de pe piață să dispară petroliștii mici. Ei nu se vor încadra în marja stabilită de ANRE pentru că nu poți să pui pe aceeași balanță un agent economic care vinde o tonă de combustibil pe zi cu unul care vinde 10 tone. Dacă se dorește lichidarea petroliștilor mici, probabil, este o decizie bună”, a declarat Victor Parlicov.

Noua lege, promovată în Parlament de deputatul independent Alexandru Oleinic, prevede că prețurile la carburanți sunt stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile-plafon stabilite de ANRE. Prețul-plafon este calculat de instituția regulatoare în fucție de cotațiile bursiere Platts, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal. Periodicitatea de recalculare este de 14 zile.