Cum să reduci stresul matinal? Evită aceste 7 obiceiuri

26 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Modul în care începeți dimineața vă poate afecta întreaga zi și chiar sănătatea mentală. Primul pas către crearea unei rutine de dimineață care susține sănătatea mintală este renunțarea la obiceiurile care contribuie la creșterea nivelului de stres.

Iată 7 obiceiuri matinale la care să renunți pentru a reduce stresul de dimineață:

1. NU te pregătești cu o seară înainte

Cel mai bun mod de a preveni senzația de stres dimineața este de a planifica cu o seară înainte. Psihologul recomandă pregătirea hainelor, ambalarea prânzului și chiar să decideți ceea ce doriți să luați la micul dejun cu o seară înainte pentru a vă face dimineața mai lină, în special dacă vă treziți devreme.

2. Nu dormi suficient

O persoană adultă are nevoie, în mediu, de la șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Experții recomandă, de asemenea, să te culci mai devreme astfel încât să te poți trezi fără alarmă. Ceasurile cu alarmă tradițională vă pot trezi în panică.

3. Verifici imediat rețelele de socializare și știrile

Pare firesc să ne verificăm telefoanele dimineața pentru e-mailuri, ultimele știri sau rețele sociale. Dar aceasta poate contribui la creșterea nivelului de stres. Stabilește anumite perioade în care să verifici mesajele și să accesezi site-urile de știri.

4. Bei imediat cafea

O ceașcă de cafea ajută la eliberarea cortizolului, hormonul eliberat atunci când suntem stresați. Iată de ce este recomandat să eviția o cafea imediat după ce te-ai ridicat din pat.

5. Sari peste micul dejun sau mânânci unul nesănătos

De fiecare dată când cineva nu mănâncă când îi este foame sau se oprește când este confortabil sătul, „se supun riscului inutil de stres”. Ar trebui să evitați alimentele bogate în calorii, rafinate și procesate la micul dejun.

6. Nu îți oferi momente de bucurie dimineața

Cel mai bun mod de a vă face diminețile mai ușoare este să faceți ceva care să vă așteptați cu nerăbdare. Meditația îi ajută pe unii oameni să se simtă mai calmi dimineața. Altora le place să facă mișcare, să facă jurnale sau să practice un hobby.

De asemenea, puteți folosi o listă de redare cu melodiile preferate care vă fac să dansați sau faceți o lectură rapidă inspirată de o pagină într-o carte motivațională sau amuzantă.

7. Nu discutați rutina de dimineață cu familia sau colegii de cameră

Este vital să înțelegeți cum se confruntă alte persoane cu diminețile.

 

 

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală