Cum să reduci stresul matinal? Evită aceste 7 obiceiuri

26 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Modul în care începeți dimineața vă poate afecta întreaga zi și chiar sănătatea mentală. Primul pas către crearea unei rutine de dimineață care susține sănătatea mintală este renunțarea la obiceiurile care contribuie la creșterea nivelului de stres.

Iată 7 obiceiuri matinale la care să renunți pentru a reduce stresul de dimineață:

1. NU te pregătești cu o seară înainte

Cel mai bun mod de a preveni senzația de stres dimineața este de a planifica cu o seară înainte. Psihologul recomandă pregătirea hainelor, ambalarea prânzului și chiar să decideți ceea ce doriți să luați la micul dejun cu o seară înainte pentru a vă face dimineața mai lină, în special dacă vă treziți devreme.

2. Nu dormi suficient

O persoană adultă are nevoie, în mediu, de la șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Experții recomandă, de asemenea, să te culci mai devreme astfel încât să te poți trezi fără alarmă. Ceasurile cu alarmă tradițională vă pot trezi în panică.

3. Verifici imediat rețelele de socializare și știrile

Pare firesc să ne verificăm telefoanele dimineața pentru e-mailuri, ultimele știri sau rețele sociale. Dar aceasta poate contribui la creșterea nivelului de stres. Stabilește anumite perioade în care să verifici mesajele și să accesezi site-urile de știri.

4. Bei imediat cafea

O ceașcă de cafea ajută la eliberarea cortizolului, hormonul eliberat atunci când suntem stresați. Iată de ce este recomandat să eviția o cafea imediat după ce te-ai ridicat din pat.

5. Sari peste micul dejun sau mânânci unul nesănătos

De fiecare dată când cineva nu mănâncă când îi este foame sau se oprește când este confortabil sătul, „se supun riscului inutil de stres”. Ar trebui să evitați alimentele bogate în calorii, rafinate și procesate la micul dejun.

6. Nu îți oferi momente de bucurie dimineața

Cel mai bun mod de a vă face diminețile mai ușoare este să faceți ceva care să vă așteptați cu nerăbdare. Meditația îi ajută pe unii oameni să se simtă mai calmi dimineața. Altora le place să facă mișcare, să facă jurnale sau să practice un hobby.

De asemenea, puteți folosi o listă de redare cu melodiile preferate care vă fac să dansați sau faceți o lectură rapidă inspirată de o pagină într-o carte motivațională sau amuzantă.

7. Nu discutați rutina de dimineață cu familia sau colegii de cameră

Este vital să înțelegeți cum se confruntă alte persoane cu diminețile.

 

 

 

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău